Ne mogu vjerovati što je Petković napravio. Podcijenio je Hajduk i donio mu pobjedu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a pobijedio Dinamo na Maksimiru 2:1. Dinamo je poveo u 35. minuti golom Brune Petkovića koji je u 64. minuti promašio penal. Hajduk je do boda došao golom Marka Livaje u 74. minuti kojemu je prethodio nevjerojatan kiks Dominika Livakovića. Pobjedu Hajduku donio je Rokas Pukštas u 93. minuti susreta nakon ubačaja iz kornera. Za Index je utakmicu komentirao Zlatko Vujović

Ova utakmica je najbolji dokaz kakva je nogomet igra. Sreću treba zaslužiti, a mislim da ju je Hajduk zaslužio. Dinamo je poveo ogromnom pogreškom Ferra, pa je Livaković praktički poklonio gol Hajduku, a onda ova luda završnica... Ponavljam, u sportu je sreća ogroman faktor, ali nju treba izazvati, a ne ići igrati se protiv nje.

Petković je podcijenio Hajduk

Ne mogu vjerovati što je Petković napravio. Kakva je to bila nonšalancija, rekao bih čak i da je podcijenio Hajduk. Dinamo je u tom trenutku imao sve u svojim rukama, vodstvo, igru i taj penal. I onda Petković onako doda loptu golmanu. U redu, on je takav igrač, to je njegov stil, ali ovako se ne puca u derbiju. Pokazalo se da se Dinamu to vratilo i da je preokret Hajduka zapravo započeo Petković.

Dinamo je prvo poluvrijeme odigrao dobro, bio je bolji, ali u nastavku je Leko napravio četiri izmjene i one su dale tu potrebnu agresiju i živost. Savršeno je pogodio koga će ubaciti i u kojem trenutku i taj se potez pokazao fenomenalnim, donio je pobjedu.

Hajduk je pobijedio zasluženo i momci moraju biti ponosni kako su odigrali, posebno posljednjih 20 minuta kad su potpuno dominirali i imali nekoliko odličnih šansi. Prvo poluvrijeme nije bilo najbolje, ali nema veze, ovo je velika pobjeda i ne treba joj se tražiti mane.

Neki drugi Hajduk

Ovo je neki drugi Hajduk. Pokazao je to i prošli tjedan u Superkupu iako je izgubio. Prošle sezone Hajduk je primao po četiri komada na Maksimiru, već nakon prvog gola bi se predao. Sad mi se čini da Leko ima potpuno drugačiju ekipu. Ima široku klupu s igračima podjednake kvalitete koji u svakom trenutku mogu zamijeniti bili koga iz prvog sastava.

Možda eventualno fali još kvalitete u napadu, ali znamo da vrhunski ofenzivci puno koštaju. No, tko zna, možda dođe još neki odličan igrač i ako se to dogodi, ne znam, mislim da je Hajduk na pravom putu. Pobjeda na Maksimiru u prvom kolu je ogroman poticaj za ekipu. Sviđa mi se kako se momčad zajedno branila i zajedno napadala. 

Hajduk može biti prvak

Posebno me impresionirao mali Pukštas. Još je dječak, a vidi se da je glava drugačija. Tih je, ne priča, ne galami, radi i igra. Jako mi je drago da je baš on zabio za pobjedu i mislim da će ove sezone biti jako bitan igrač za Hajduk. Može li Hajduk napokon biti prvak? Može, ali sve ovisi o njemu.

Lani i preklani se Dinamo nudio, gubio je neke utakmice, ali Hajduk to nije znao iskoristiti. Ova utakmica treba biti pokazatelj kako se mora igrati i protiv jakih klubova, ali i protiv onih manjih gdje je nedopustivo prosipati bodove. Sad dolazi Rijeka, pa Osijek, jaki rivali, a Hajduk sad zna što mu je činiti. Prilika koju je dobio ovom pobjedom je fantastična i nadam se da će je iskoristiti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.