Ne zna se koji Šibenčani igraju derbi dekintiranih: "Kakva je atmosfera? Nitko se nije potukao"

 



"SVI su trenirali normalno, ali još ne znamo tko će od njih htjeti igrati u subotu u Varaždinu. Kakva je atmosfera na treningu? Nitko se nije potukao", pokušao se direktor Šibenika Marko Karađole našaliti na račun turobne svakodnevice na Šubićevcu.

Kako se nogometaši u HNL-u bore protiv neplaćanja: Karlovac štrajkom, Varaždin trpljenjem, Šibenik - juniorima

Kao što je poznato, nakon što su nogometaši Karlovca odbili nastupiti u Rijeci zbog osam mjeseci bez plaće, (pa su njihovi suparnici sami istrčali na teren), većina igrača Šibenika se protiv neprimanja osobnog dohotka također pobunila štrajkom.

Ali Šibenik je u proteklom kolu protiv Hajduka ipak igrao, ali s nekoliko juniora u momčadi. Uz njih je nastupila i nekolicina mlađih igrača iz prve momčadi, koji žele igrati, pa makar neplaćeni, kao i oni iskusniji koji čekaju arbitražu.

Grupa ŠNT: Štrajkaju - ne igraju - treniraju

Međutim, slijedi nova utakmica protiv još jednih kronično obesparenih nogometaša, onih Varaždina. Iako je za sada okončano medijsko svađanje između mjesecima neplaćenih igrača  i uprave Šibenika, trener Goran Tomić još uvijek ne zna s kojim igračima (ne)će igrati za 48 sati u 17. kolu HNL-u.


"Prije petka ujutro nećemo znati tko od igrača ide u Varaždin, iako smo za danas očekivali imati puno jasniju situaciju. Juniori u srijedu nisu vježbali jer su igrali kup utakmicu. Igrači koji štrajkaju su odradili trening." kaže Karađole. Direktor Šibenika nam nije mogao reći što će biti s najavljenom kaznom za igrače koji su odbili nastupiti protiv Hajduka, jer uprava još nije održala sastanak s tom točkom dnevnog reda.

Šibenik na četiri dana od suspenzije zbog dugova igračima

Mogao nam je zato otkriti barem jednu "dobru" informaciju: Do 5. prosinca je odgođena suspenzija kluba zbog neplaćanja dugova Željku Malčiću i Mladenu Jurčeviću. Arbitražna komisija HNS-a potvrdila je da su igrači u pravu, a Disciplinska obavijestila klub da mu, ako do 5. prosinca ne podmiri dug, slijedi automatska suspenzija sve do podmirenja dugova.

Oduzimanje bodova već od Varaždina?

Međutim, Šibenik se ipak nije potpuno izvukao sankcija: Disciplinci su odlučili da se klubu oduzima po bod na svakoj utakmici koju odigra u vremenu od 48 sati od primitka odluke Arbitraže. To u prijevodu znači da bi Šibenik, ako u Varaždinu i osvoji bod(ove), mogao ostati bez jednog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.