Nekad je igrao za Njemačku. Sada se na trening bundesligaša vraća sa 110 kg

Foto: EPA

BORUSSIA DORTMUND, aktualni viceprvak Europe, od srijede se priprema za novu sezonu. U rosteru momčadi Nurija Sahina nalazi se i Niklas Süle (28), njemački stoper i bivši reprezentativac koji je u klub stigao prije dvije godine kao veliko pojačanje iz Bayerna u kojem je osvojio pet titula prvaka Njemačke i jednu Ligu prvaka.

Međutim, Süle je u katastrofalnom fizičkom stanu. Uoči finala Lige prvaka prošle sezone protiv Real Madrida, Süle je postao viralan na društvenim mrežama jer su se pojavile fotografije s treninga Borussije na kojima se moglo vidjeti kako se stoper itekako udebljao. Nijemac je i inače bio prozivan zbog manjka brzine i agilnosti na terenu, a sada je jasno da ima i problema s viškom kilograma.

Zaposlio osobnog trenera

Njemački Bild piše kako problemi koji su uočeni krajem prošle sezone nisu nestali već su eskalirali. Süle je navodno prešao granicu od 110 kilograma zbog čeka je dobio oštre opomene sportskih direktora Larsa Rickena i Sebastiana Kehla.

Po povratku s ljetnog odmora struka u klubu procijenit će stanje stopera koji ima ugovor do ljeta 2026. godine koji mu garantira 28 milijuna eura zarade. Bild piše kako je Süle tijekom ljeta iz svog džepa počeo plaćati osobnog trenera i da prati poseban plan ishrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.