Nekad vrhunskom talentu vrijednost pala sa 100 na 5 mil. eura. Nije igrao godinu dana

Foto: EPA

DELE ALLI (27) je posljednju službenu utakmicu odigrao 26. veljače 2023. godine. Bilo je to prije gotovo godinu dana kada je kao posuđeni igrač odradio 45 minuta za Bešiktaš u remiju (0:0) s Antalyasporom u turskom prvenstvu i tada pretrpio ozljedu kuka. Engleski ofenzivac u kolovozu 2022. došao je na posudbu u turski klub kako bi oživio karijeru, no u tome nije uspio te se u ljeto 2023. s ozljedom vratio u Everton.

Od tada nije ni bio na terenu, a trener Evertona Sean Dyche govorio je o njegovu statusu nakon što je u siječnju bio i na operaciji prepona. "Vidjet ćemo, ispred njega je dug puta. Namjerno smo ga držali dalje od nogometa. Dogovorili smo se s njime da ćemo mu dati vremena i prostora.

Nadam se da će se vratiti, ali to ne znamo. Omogućili smo mu privatnost koja mu je trenutno potrebna. U dobrom je stanju, nedavno smo razgovarali. Teško mu je prihvatiti još jednu ozljedu, ali on će to prebroditi", rekao je Dyche o Alliju.

Alli je na Transfermarktu vrijedio 100 milijuna eura. Sad je procijenjen na pet milijuna eura

Dok je igrao za Tottenham prije četiri godine, Alli je smatran najboljim mladim igračem u Engleskoj i jednim od najboljih u Europi. Cijena mu je na Transfermarktu tada išla i do 100 milijuna eura. Ima 37 nastupa za englesku reprezentaciju, s kojom je bio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Karijera mu je već dugo u silaznoj putanji, a sada prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura.