(Ne)uspjelo krijumčarenje na pripreme: Reja u šoku, Hloverkin nećak "pod ugovorom"

TRENER Hajduka Edoardo Reja nemalo se iznenadio kada je na popisu, koji je sastavio za pripreme u Španjolskoj, iznenada naišao na ime Lea Novaka, kojeg nikada nije ni upoznao, a kamoli odredio kao putnika za Marbellu. Leo na koncu naravno nije odradio trening s prvom momčadi, a kako sada stvari stoje talijanski strateg nema ga namjeru voditi na pripreme Bijelih za nastavak sezone.

Ono što je najsmješnije od svega jest činjenica da je Edoardo Reja "sišao s pameti" dok je 41 nogometaša pod ugovorom splitskog kluba sveo na maksimalnih 24, koji su mu potrebni za proljetni dio sezone, da bi onda na koncu osvanulo na popisu ime za koje nikada nije ni čuo.

Ime je to 19-godišnjeg Lea Novaka, nećaka HTV-ove urednice Hloverke Novak Srzić i unuk makarskog dogradonačelnika Ante Novaka, juniora Hajduka koji je prošle jeseni bio na posudbi u drugoligašu Mosoru, za koji je u četiri mjeseca zabio samo dva gola. 

Šurjak: Mali je pod ugovorom

Kada smo za komentar situacije, u kojoj na trenerovom popisu  za pripreme osvane ime igrača kojeg trener niti ne zna, upitali sportskog direktora Hajduka Ivicu Šurjaka, prvi čovjek struke na Poljudu prvo se ispričao jer je na sastanku i "u kazni" - zabranjeno mu je tri mjeseca obnašati funkciju zbog nasrtaja na suca, ali je ipak kratko komentirao: "Mali je pod ugovorom".

Pokušali smo mu reći kako je "pod ugovorom" i ostalih 17 koji ne idu na pripreme, ali da je za razliku od Novaka, o njima Reja stigao odlučiti hoće li ih voditi ili ne, ali nas je Šurjak sasjekao u korijenu: "Hvala, bog"

Interesantno je kako je Leo donedavno bio igrač zagrebačkog Dinama, gdje je proveo osam mjeseci, a zbog čega je imao velikih problema u rodnoj Makarskoj.

Napadi na Dinamovca Lea prerasli u obračun Novakovih i makarskih Hajdukovaca

Naime, početkom svibnja 2008. godine Lea i njegova dvije godine starijeg brata Antu u Makarskoj napala je grupa navijača "Bilih", prema izjavama napadnutih, zbog toga što je Leo bio junior Dinama. Međutim, svjedoci donose drugačiju priču po kojoj je Leo ponosno šepurio gradom u gaćicama kluba iz Maksimira.

Napadnutoj braći u obranu je priskočio i otac Rade, a šezdesetominutna gužva završila je šavovima na glavama brata Ante i oca Rade. Međutim, to nije prvi put da je obitelj Novak, odnosno mladi Leo napadnut. Sličan napad dogodio se i nekoliko mjeseci ranije, kada je za vrijeme uskršnjih praznika na popularnom Lištunu umalo došlo do sličnih posljedica. Zahvaljujući ponekoj hladnoj glavi, sve je tada srećom ostalo na naguravanju i verbalnom obračunu.

"U taj kafić nisam niti ušao, došao sam do bašte kako bih pokupio djecu i odveo ih, a tada je počelo pljuštati po meni. Napali su me svim i svačim, u glavu sam dobio tri boce, a Ante je već prije krvario. Pokupio sam njega i Lea i otišli smo na Hitnu, a za nama je prema rivi sukob nastavljen. Ovo se ponovilo već par puta u zadnjih mjesec dva dana, mali dođe iz Zagreba na odmor u Makarsku, izađe u grad i napadnu ga", rekao je tada Rade Novak.

Leopold ipak osvanuo na treningu Hajduka!

Ova neobična priča je završila sretno za mladog napadača koji je na kraju danas ipak priključen treninzima odabranih, sada već, 25 iako se trener Reja čudom čudio otkud sada nepoznat igrač na popisu njegovih odabranika.

Zanimljivo, dok se Novak odjednom pojavio na popisu i pripremama Hajduka iako je iza njega skromna polusezona u Žrnovnici, klub se istovremeno "odriče" Marija Sačera, najefikasnijeg mladog napadača u zemlji, dovedenog ovog ljeta iz Varteksa.

Nakon što je mladi Sačer (prošle godine strijelac 33 gola u juniorskom HNL-u) cijelu polusezonu tavorio u "trećem" planu, vratio se u Varaždin, ovaj put na posudbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.