ronjenje

Nevjerojatna Hrvatica postavila dva nova svjetska rekorda i uzela još dva zlata

Foto: Instagram

NEVJEROJATNA Zagrepčanka Mirela Kardašević na Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju u Beogradu osvojila je dvije zlatne medalje, jednu srebrnu i postavila nova dva svjetska rekorda. Najuspješnijoj hrvatskoj i jednoj od najuspješnijih ronilkinja u povijesti na svijetu to su bile 11. i 12. medalja s velikih natjecanja, a broj svjetskih rekorda koje je postavila podigla je na 11.

Kardašević, koja je nedavno napunila 35 godina, osvojila je zlatnu medalju u daljinskom ronjenju s bifin perajom u kojoj je postavila novi svjetski rekord preronivši 250 metara. U disciplini dinamika s monoperajom preronila je 275 metara što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord, a srebro je osvojila u disciplini dinamika bez peraja s 201 metrom.

"Ovo Svjetsko prvenstvo je moje najuspješnije u karijeri. Postaviti dva svjetska rekorda na Svjetskom prvenstvu gdje su konkurencija i veliki pritisak je ogromno postignuće. Izuzetno sam zadovoljna s ovim medaljama. Znajući da sam jedina žena koja je unutar pet godina osvojila ovoliko medalja i srušila ovoliko rekorda, dokazalo mi je da moramo vjerovati sami u naše ciljeve i da je s puno rada, odricanja, uspona i padova sve moguće", javila nam se Mirela iz Beograda.