LIGE PETICE

Nevjerojatni kiksevi Juventusa: Stoper od 160 milijuna i Buffon darovali gol

Foto: EPA

JUVENTUS je u 14. kolu Serie A na domaćem terenu prosuo važne bodove protiv Sassuola (2:2) i to zahvaljujući nevjerojatnim greškama trojca iz obrane najbolje talijanske momčadi.

Prvi gol Juventus je primio nakon što mu je obranu velemajstorski izigrao Jeremie Boga. Ali u 47. minuti drugi gol zabio je sam sebi nakon niza nevjerojatnih grešaka.

Juan Cuadrado je na desnom boku Juventusove obrane čuvao loptu od nasrtaja Filipa Đuričića. Pod njegovim pritiskom je se loše riješio i poslao je u sredinu obrane. Matthijs De Ligt, koji je već krenuo naprijed, nije očekivao povratnu loptu, ali usprkos ovom iznenađenju, imao je dovoljno vremena i prostora da je očisti. Međutim, prestrašio se pritiska Jeremija Boge i umjesto da ispuca loptu, dodao je suparničkom napadaču Francescu Caputu.

On je na rubu kaznenog prostora primio poklon i poslao ga prema vratima Juventusa. De Ligt opet kiksa, jer kasni blokirati nejak šut, a obranjivu loptu koja je išla prema golu u mrežu jako nespretnom intervencijom pušta i legendarni golman Gigi Buffon. Njemu je donekle olakotna okolnost što je lopta bila skliska zbog mokrog terena. 

Kiksala su dakle sva tri igrača iz Juventusove obrane, ali najviše Matthijs De Ligt, koji je ljetos, prije 20. rođendana, postao čovjek od najmanje 165,5 milijuna eura. Toliko će Juventus platiti za mladog stopera nakon što je pobijedio Barcelonu u licitaciji.

I to tako da je odšteta Ajaxu za njega iznosila 85,5 milijuna eura, dok je petogodišnjim ugovorom koji je De Ligt potpisao s Juventusom igraču zajamčeno najmanje 16 milijuna eura godišnje. S bonusima mu se godišnja gaža može popeti do 24 milijuna eura.

Ali neosporno perspektivni De Ligt je ubrzo po dolasku u Juventus pokazao da još uvijek nije vrijedan tolikog bogatstva. U malo vremena koliko je u novom klubu, teško je kiksao na nekoliko utakmica poklanjajući golove rivalima. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.