HRVATSKI NOGOMETAŠI

Nevjerojatni Vukovarac briljira u Americi. Pogledajte dramatični gol za play-off

Foto: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

DAMIR KREILACH, Vukovarac koji je bio heroj navijača u Rijeci i Berlinu, u istom stilu nastavio je i u Salt Lake Cityju.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Specijalist za golčine u MLS-u još jedan je postigao u petoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu 1:0 kod Kansas Cityja u 27. kolu.

Dramatično je donio svojoj momčadi veliki trijumf, jer njime je Salt Lake osigurao doigravanje. Kreilach je iznimno važan gol zabio u zadnjem napadu na utakmici tako što je pred vratima u mrežu zakucao udarac škaricama Justina Merama.

Kreilachu je ovo 16. gol sezone, u kojoj ima i osam asistencija. Fantastičan učinak za veznjaka, mada je Kreilach zbog niza ozljeda u momčadi zadnjih mjesec dana prebačen u špicu. Tamo se sjajno snašao. U posljednjih 12 utakmica kao napadač je zabio osam i namjestio četiri gola.  

Kreilach (32) je od 2008. do 2013. igrao za Rijeku i bio njen kapetan, nakon čega je četiri i pol godine nastupao za Union Berlin. U oba ta kluba igrao je sjajno, ali eksplodirao je po dolasku u Ameriku prije gotovo četiri godine. Od tada je za Real Salt Lake u 127 utakmica postigao 47 i namjestio 18 golova. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kreilach je nastupao za mlade hrvatske reprezentacije do 19 i 21 godine, a nedavno je izjavio kako zbog aktualne sjajne forme želi Dalićev poziv za seniorsku nacionalnu momčad. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.