Nevolje na Poljudu: Hajduk izgubio spor od 1,2 milijun dolara, prijeti im stečaj ako ne plate!

HAJDUK je ponovno u problemima. Nakon 13 godina pravomoćno su izgubili spor sa španjolskom agencijom Afis, kojoj nisu isplatili 1,2 milijuna dolara provizije za transfere Ivice Mornara i Mirsada Hibića u Sevillu 1996. godine. Kako se spor toliko potezao na sudu, iznosu koji "bili" moraju platiti treba pribrojiti i značajne kamate tako da se barata sa svotom od čak dva milijuna eura.

Nevoljama tu nije kraj jer i odvjetniku koji je zastupao Španjolce moraju platiti 2,4 milijuna kuna. Presuda je pravomoćna, novac Hajdukovci moraju naći kako znaju u roku od 15 dana. Ako ne, svašta je moguće. Čak i stečaj. Hajduk može tražiti reviziju slučaja, ali to im neće odgoditi isplatu. Na Poljudu se nadaju da će se Španjolci i njihov odvjetnik smilovati i omogućiti im izvršenje obaveze u obrocima. 

Gdje su završile pare?!

Slučaj je inače po žalbi dvaput ukidao Županijski sud u Splitu. Zanimljivo je možda da je provizija za Španjolce u Split stigla u vidu nekakvih čekova. Gdje su završili nitko ne zna, čak ni bivši Hajdukov direktor Vedran Rožić, koji je sudu potvrdio da je postojao poslovni odnos između agencije i Hajduka, no nije otkrio gdje je završilo 1,2 milijuna dolara. Čovjek koji je donio čekove, odnio je tajnu sa sobom u grob. Nije više među živima, a sada ne bi pomogla čak ni istraga efikasnog Mladena Bajića, jer su sve eventualne sumnje u počinjenje kaznenog djela već odavno u zastari budući da je od spornih događaja prošlo već punih 16 godina.

Rožić: Što ja imam s tim? Zašto nije plaćeno neka kažu oni koji su došli iza mene

U Hajduku zasad nemaju ništa službeno. Presudu očekuju za koji dan nakon čega će vidjeti što se da napraviti. Jedan od logičnijih koraka bilo bi podnošenje regresne tužbe protiv odgovornih. Kad već Hajduk mora masno plaćati nečije greške, onda neka to i naplati...

Rožić ne vidi zašto bi on bio među tuženima. "Zašto? Pa postoje ugovorne obaveze koje se trebaju ispuniti. Što ja imam s tim?! Ja sam taman odlazio iz kluba i zbog čega nije plaćeno treba pitati one koji su došli iza mene", kazao nam je Rožić.

Tvrdi da novac nitko nije uzeo jer je jedino klub imao pravo naplate potraživanja. Čekova se nije mogao ni sjetiti...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.