lige petice

Neymar opet uzeo penal Mbappeu. Trener: Hijerarhija se zna, Kylian je prvi izvođač

Foto: EPA

ČINI se da Kylian Mbappe više nije gazda u PSG-u kao i da je sukob između njega i Neymara, koji izaziva veliku pažnju ljubitelja nogometa širom svijeta, dobio novi nastavak. Bod protiv Monaca (1:1) u četvrtom kolu PSG je spasio tako da je na Parku prinčeva Neymar u 70. minuti postigao gol iz penala koji je sam izborio. Međutim, prvi izvođač penala u momčadi je Kylian Mbappe. Neymar je bez obzira na to uzeo loptu čim je sudac pokazao na penal, a Mbappe nije prišao suigraču i zatražio loptu. 

PSG-ov trener: Hijerarhija se zna...

To je odmah pokrenulo kontroverze pa je nakon utakmice PSG-ov trener Christophe Galtier dobio novinarsko pitanje vezano uz spomenutu situaciju. Ovako je odgovorio: "Hijerarhija prilikom izvođenja penala se zna. Kylian je broj jedan, a Ney broj dva, ali važno je da je odmah nakon Neymarovog gola Kylian radosno dotrčao do njega čestitati mu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE NEYMAR IZ PENALA ZABIO ISPRED MBAPPEA

Tako treba biti. Obojica su sjajni igrači i na njima je da po njihovom osjećaju odluče tko će pucati penal. Ali najvažnije je da je Neymar zabio i da mu je Mbappe prvi čestitao." Tim penalom Neymar se učvrstio na prvom mjestu tablice strijelaca sa šest prvenstvenih golova. Drugi je Mbappe s četiri gola.

Prije dva tjedna zamalo su se potukli oko penala

Njihov sukob počeo je prije dva tjedna kada su se zvijezde najboljeg francuskog kluba žestoko posvađale i zamalo potukle nakon pobjede nad Montpellierom 5:2. Francuski mediji pisali su da su ih suigrači jedva razdvojili nakon sukoba oko toga tko bi trebao izvoditi penale.

Mbappe je protiv Montpelliera promašio prvi penal za PSG, a nakon njega je Neymar iz novog penala pogodio iako je Mbappe želio izvesti i ovaj kazneni udarac. Zatim je Neymar na Twitteru lajkao neke objave u kojima fanovi pišu kako bi on trebao pucati penale za PSG. Neymar (ili njegov community manager) sa službenog je profila lajkao objavu u kojoj piše:

Rat je nastavljen lajkovima, a zatim okončan na terenu

"Najbolji izvođač jedanaesteraca na svijetu ima ime i prezime: Neymar da Silva Santos Junior." Drugi Neymarov lajk stigao je na objavu u kojoj se kritizira Mbappea: "Mbappe je jako loše pucao i promašio. Nakon utakmice trener je rekao da će Mbappe biti i dalje prvi izvođač. Glupost."

Treći lajk Neymara bio je i najoštriji: "Sada je službeno, Mbappe izvodi jedanaesterce u PSG-u. Jasno, to je stvar ugovora. Čini se da je zbog ugovora Mbappe šef u PSG-u."  Tjedan dana kasnije, u pobjedi protiv Lillea (7:1) sukob je okončan tako što su jedan drugom nesebično davali golove i zahvalno se nasmijani grlili. Francuzi se pitaju je li tada pokazano primirje narušeno sinoćnjom Neymarovom "krađom" penala od Mbappea.