Nezaboravni momenti desetljeća: Tri žuta Šimuniću, šokantni Senegal i glava Zidanea

Tekst: Totalsport/D.R.
Foto: AFP

NOGOMETNI internetski portal Goal.com izabrao je deset nezaboravnih trenutaka sa Svjetskih prvenstava i kvalifikacija koje su im prethodile kroz novo tisućljeće.

Među izdvojenim se trenucima našlo mjesta za bizarni događaj iz utakmice trećeg kola po skupinama Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije tri godine, kada je, u srazu Hrvatske i Australije, britanski sudac utakmice Graham Poll isključio Hrvata Šimunića tek nakon što mu je pokazao treći žuti karton.

“Na štetu Australaca Poll je pogriješio u ključnoj utakmici, koja je određivala drugog člana osmine finala iz skupine nakon Brazila. Hrvatskoj je trebala pobjeda. Završilo je 2-2. Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je nakon toga da bi, da je Hrvatska pobijedila, naložio ponavljanje utakmice.

Poll je turnir u Njemačkoj sudio s ne osobito dobrom reputacijom. Kontroverznih je odluka imao na Euru u Nizozemskoj i Belgiji 2000. godine, kao i na SP-u i Japanu i Koreji 2002. godine. Tada je također išao na ruku Hrvatima: poništio je dva regularna gola Talijanima u konačnoj 2-1 pobjedi Jozićevih izabranika”, stoji u obrazloženju Goal.coma.

Bez konkurencije najupečatljiviji trenutak Svjetskih prvenstava od 2000. naovamo za uredništvo Goal.coma udaranje glavom je Zinedinea Zidanea talijanskog reprezentativca Marca Materazzija u finalnoj utakmici SP-a 2006. godine.

Redoslijed:

1. Zidane glavom udara Materazzija, SP 2006.

2. Ekvadorski sudac Bayron Moreno izbacio Italiju u srazu s Korejcima, SP 2002

3. Henryjeva ruka protiv Irske, kvalifikacije za SP 2010.

4. Ronaldinhov savršeni lob Englezima, SP 2002.

5. Maradonino bacanje na trbuh nakon pobjede nad Urugvajem, kvalifikacije za SP 2010.

6. Vrisak Fabija Grossa nakon polufinalnog gola Njemačkoj, SP 2006.

7. "Svega pomalo od Argentine" u Njemačkoj, SP 2006. (pobjeda nad Srbima 6:0, pa poraz od Nijemaca nakon jednaesteraca. Leo Messi sjedio je na klupi!)

8. Tri žuta kartona Grahama Polla Šimuniću, SP 2006.

9. Rivaldova gluma protiv Turske na početku Mundiala, SP 2002.

10. Šokantni trijumf Senegalaca nad Francuzima, SP 2002.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.