Nezapamćena kriza Uniteda. Ten Hag srušio negativan rekord star 37 godina

Foto: Profimedia

U SKUPINI A Lige prvaka Galatasaray je u gostima senzacionalno svladao Manchester United 3:2, a odlučujući pogodak za Galatasaray postigao je Mauro Icardi u 81. minuti. United je dvaput vodio pogocima Danca Hojlunda, a turski klub se vraćao, da bi Icardi promašio penal u 78. minuti, a Casemiro dobio crveni karton. Ovo je drugi poraz Uniteda na otvaranju sezone u Ligi prvaka. U prvom kolu je izgubio od Bayerna.

Poraz od Turaka još je jedan udarac za ionako pogubljenog trenera Uniteda Erika Ten Haga. Slavni klub proživljava ogromnu krizu, u prvenstvu je tek deseti, a u Ligi prvaka je zakovan na dno ljestvice. Porazom od Galatasaraya nizozemski stručnjak je postao prvi trener u modernoj eri Manchester Uniteda koji je izgubio šest od deset uvodnih utakmica u sezoni.

Na Old Traffordu se to ne pamti od 1986., odnosno, od dolaska na klupu Alexa Fergusona. Kako smo napisali, u Ligi prvaka je United izgubio od Bayerna i Galatasaraya, a u Premijer ligi u sedam susreta Crveni vragovi imaju čak četiri poraza. Gubili su od Crystal Palacea, Brightona, Arsenala i Tottenhama.