Nije mi jasno zašto Čačiću ne igra nogometaš koji je uveo Dinamo u Ligu prvaka

Foto: Pixell/Igor Kralj

DINAMO i Salzburg odigrali su 1:1 u 4. kolu Lige prvaka. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli su nakon niza grešaka u obrani Dinama preko Siewalda. Dinamo se nakon primljenog gola trgnuo, zaigrao je puno bolje i u 42. minuti golom Ljubičića je izjednačio. Dinamo je od 15. do 60. minute igrao fantastično. U drugoj polovici nastavka Salzburg je stisnuo gas i do kraja je bio opasnija momčad, no Petar Bočkaj je na samom kraju susreta pogodio gredu iz slobodnog udarca. Za Index susret je analizirao Igor Pamić.

Ovo što je Dinamo odigrao u prvom poluvremenu, to je bila nogometna fantazija. Savršenih i čudesnih 45 minuta. Zato mi je posebno krivo što Modri nisu takvu igru okrunili još kojim golom jer bi u tom slučaju sigurno pobijedili. U drugom poluvremenu Dinamo je stao, u prvom redu mislim da je fizički pao jer je jako teško bilo očekivati da može u takvom ritmu odigrati svih 90 minuta.

Najbolji Dinamo u Europi 

Ne znam što se na poluvremenu događalo u svlačionici Salzburga, ali je u nastavku digao gas i rekao bih da ga je Dinamo iznenadio i šokirao stavom i igrom u prvih 45 minuta. U tom dijelu igre su izgledali strašno, a Modri ispuhano. Zato mi je, ponavljam, jako krivo što Dinamo onakvu igru iz prvog dijela nije bolje kapitalizirao.

Tih prvih 45 minuta je bilo najbolje odigranih 45 minuta Dinama u Europi. U redu, Salzburg nije moćan kao Chelsea, ali Dinamo je od prve minute pokazao što hoće i da ima plan kako doći do rezultata. Šteta zbog nesretno primljenog gola, ali Dinamo je u prvih pet-šest minuta preko Špikića i Ivanušeca imao jako dobre prilike.

Nije mi jasno što se radi s Ivanušecom i posebno Baturinom

Što se tiče Ivanušeca, on je strašan igrač, ali u Dinamu netko treba odlučiti koja je on pozicija i treba ga se prestati stalno bacati s pozicije na poziciju. Dečko ni sam više ne zna je li krilo ili vezni. Po meni, Ivanušec najbolje može pružiti kao vezni igrač, ali mislim da je prioritet odrediti mu poziciju, tek će onda biti konstantan.

No, dodao bih da mi jedna stvar nikako nije jasna. Martin Baturina je donio Dinamu Ligu prvaka, uveo ga je u elitno natjecanje, a onda je odjednom nestao. To kako su igrali on i Sučić, pa to je savršenstvo. Njih dvojica su budućnost hrvatskog nogometa i ne mogu shvatiti zašto Martin dobiva prilike na kapaljku. Definitivno mora imati veću minutažu.