Nijemci: Čudo od djeteta nije dijete? Zvijezda Dortmunda starija no što se mislilo?

Foto: EPA

ZVIJEZDA Borussije Dortmund i napadač njemačke reprezentacije Youssoufa Moukoko nema 18 godina, već četiri više, sumnja dio njemačkih medija. Moukoko se doselio u Njemačku 2014. godine. Rođen je u Kamerunu. 

Prošlog tjedna je tijekom priprema kamerunske U-17 reprezentacije otkriveno da čak 21 od 30 prijavljenih nogometaša zbog svojih godina nema pravo nastupa za tu momčad. Izbornik Jean Pierre Fiala brzo je reagirao i promijenio igrače, a onda se saznalo da je među novopozvanima čak 11 koji su također prestari za taj tim.

Njemački mediji sad tvrde da je prošle godine pronađen rodni list igrača rođenog 2000. godine. On se zove Yousouffa Mohamadou. Navodno je Moukokov. Priču prenosi i Daily Mail, koji je kontaktirao njemački nogometni savez. Odgovoreno mu je da neće komentirati navode.

Žele ga europski velikani

Moukoko je sjajnim igrama na sebe skrenuo pozornost najjačih europskih klubova. Krajem sezone postat će slobodan igrač. Dotad mu vrijedi ugovor, a odbio je produženje kojim bi zarađivao šest milijuna eura godišnje. Njegovi agenti trude se namaknuti mu veću plaću od ponuđene i poručili su čelnicima Dortmunda da će Moukoko napustiti klub ne bude li igrao za godišnju plaću od barem sedam milijuna.

Moukoko može u siječnju početi pregovarati sa zainteresiranim klubovima a da o tome ne obavijesti Dortmund. Zainteresirani su navodno Barcelona, Chelsea i Newcastle, a Daily Mail piše da bi se engleski klubovi mogli povući iz te utrke. Moukoko je u ovoj sezoni odigrao 14 ligaških utakmica za Borussiju (D). Zabio je šest i asistirao za četiri gola.