Nijemci dolaze po Sahitija. Hajduk ga je spreman prodati

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

EMIR SAHITI (25) je pred odlaskom iz Hajduka! Krilni napadač s Kosova bi uskoro mogao Split zamijeniti Hamburgom. Njemački drugoligaš HSV pokrenuo je pregovore s Hajdukom i Sahitijevim menadžerom Adrianom Aliajom. Za dogovor nema puno vremena jer prijelazni rok u Njemačkoj traje do 30. kolovoza, ali problema u pregovorima ne bi ni trebalo biti.

Hajduk je spreman prodati Sahitija. Splitski klub nakon debakla u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu mora "pronaći" 12 milijuna eura koji su mu nužni za zatvaranje budžeta, a to može postići samo kroz transfere. Od ranije se priča o odlasku Rokasa Pukštasa u Parmu, na tom se poslu već neko vrijeme radi i očekuje se da će također biti zaključen do kraja mjeseca.

Hajduk mora prodavati

Pukštas bi u Italiju trebao otići za odštetu od oko 7 milijuna eura i potencijalne bonuse do konačnih devet ili deset milijuna eura pa je jasno kako postoji još prostora u budžetu koji treba popuniti čak i ako se proda Pukštas. Tu rupu bi Hajduk mogao zakrpati prodajom Sahitija, iako zasad nije poznato koliko bi taj posao mogao iznositi.

Podsjetimo, ovo nije prvi puta da HSV želi Sahitija. Prije dvije godine je njemački klub već pokušao dovesti igrača Hajduka, ali nije uspio. Tada su Nijemci pokucali na vrata s ponudom od tri milijuna eura, ali Jakobušić i Nikoličius su rekli - 4.5 milijuna eura ili ništa. I bilo je ništa.

Sada je Hajduk u dosta lošijoj financijskoj situaciji i ne može si baš priuštiti da odbije značajnu ponudu za Sahitija pa je za očekivati da bi tri milijuna eura, ako Nijemci uopće ponude toliko znajući situaciju u Hajduku, bio iznos koji bi Kalinić i Bilić objeručke prihvatili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.