Nijemci: Hrvatski nogometaš suspendiran do kraja sezone

Foto: Profimedia

IVAN ŠUNJIĆ (26) suspendiran je do kraja sezone, objavio je Kicker. Podsjetimo, trener Herthe Pal Dardai izbacio je hrvatskog nogometaša s treninga. "Ivan Šunjić, koji je u nedjelju nakon svađe izbačen s treninga zbog nediscipline, suspendiran je do daljnjega.

Unutar kluba je odavno jasno da Hertha neće otkupiti Hrvata za oko dva milijuna eura, koji je prošlog ljeta došao u Berlin na posudbu iz engleskog drugoligaša Birminghama. Čini se da Šunjić neće moći igrati u Herthi do kraja sezone", objavio je Kicker.

Nijemci: Šunjić je prva žrtva mađarskog trenera

Hertha je kao razlog izbacivanja navela "manjak discipline", a Sky Sports uz još nekoliko njemačkih medija objavio detalje svađe. Momčad je u nedjelju stajala u krugu prije početka treninga. Dardai je držao govor o tome kako su na zadnjem treningu igrali kao djeca iz vrtića.

Nakon toga je kratko porazgovarao sa Šunjićem. Odjednom mu je pokazao rukom prema svlačionici i vikao: "Odjebi, izlazi s terena!" Nijemci su Šunjića nazvali "prvom žrtvom" mađarskog trenera. Bivši igrač Dinama, kojeg je napustio 2019. za osam milijuna eura, ove sezone je upisao 19 nastupa za Herthu.

Hertha trenutno drži zadnje mjesto na tablici Bundeslige i pet je bodova daleko od zone spasa. Njemački mediji špekuliraju kako je Dardai Šunjića odlučio izbaciti kao primjer drugima i metodu pokušaja da se momčad galvanizira pred ključne dvoboje za ostanak.

Hamman ga brani

Ponašanje mađarskog trenera kritizirano je u njemačkoj javnosti: "Osnova svega je poštovanje. S igračem ne možete tako razgovarati. Trener ima pravo udaljiti igrača, ali ovakav izbor riječi ne funkcionira. Trener duguje igraču kojeg je potjerao, ali i ostalim igračima, ispriku", rekao je legendarni njemački veznjak Dietmar Hamman za Sky90.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.