BUNDESLIGA

U Bundesligi se odigrala jedna od najgorih utakmica. Evo zašto su Nijemci zgroženi

Foto: EPA

SCHALKE 04 i Mainz u petak su odigrali 0:0 u 24. kolu Bundeslige. Za njemački Kicker to je jedna od šest najgorih bundesligaških utakmica u povijesti, otkako je 1992. uvedeno ocjenjivanje.

Od tada su odigrana 8793 prvoligaška meča, no samo pet ih je do ove utakmice dobilo slabašnu ocjenu 6.

Jedna od najgorih utakmica u povijesti Bundeslige

Mainz je u toj utakmici 19 puta pucao po golu Schalkea, ali samo dvaput u okvir. Budući drugoligaš Schalke je imao svega dva pokušaja i oba su išla u okvir. I doista, u sažetku utakmice koji traje nešto više od dvije minute nema se što vidjeti od smislene igre.

Kicker piše kako je utakmica bila apsolutno negledljiva zbog tehničke nekvalitete obje momčadi, prvenstveno domaćina koji je zakucan na dno ljestvice s jednom pobjedom u 24 kola. Mainzu ide nešto bolje, ima osam bodova više, samim time i veće šanse da se spasi od ispadanja u drugu ligu.

Schalke je imao 128 krivih dodavanja, Mainz jedno više. Sveukupno je viđeno 257 krivih dodavanja, što je u prosjeku gotovo tri po minuti. To podrazumijeva da nikakvog nogometa nije bilo, a lopta se i dosta napucavala s jedne na drugu stranu. Iz toga su se jedva nekako izrodila četiri udarca u okvir sveukupno na utakmici.

Schalke propada

Slavni njemački klub iz Gelsenkirchena proživljava najgore trenutke u povijesti. Sedmerostruki prvak Njemačke, osvajač pet kupova i jednog Kupa UEFA i klub koji ima 155 tisuća članova prije samo šest godina bio je sedmi u Europi po rankingu Uefe, a u to vrijeme Forbes je njegovu vrijednost procjenjivao na pola milijarde eura. 

Schalke je, unatoč petoj promjeni trenera, drugi put ušao u Kickerovu kategoriju najgorih utakmica u povijesti Bundeslige.

Najgorih pet utakmica Bundeslige u povijesti:

11/24/2012 Greuther Fürth - 1. FC Nürnberg 0:0
03/05/2011 Frankfurt - Kaiserslautern 0:0
04/25/2009 Leverkusen - Karlsruhe 0:1
03/16/2001 Köln - Wolfsburg 0:0
02/19/1993 Wattenscheid - Schalke 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.