Samo jedan nogometaš iz legendarnog finala Liverpoola i Milana još uvijek igra

Foto: Guliver Image/Getty Images

TOG 25. svibnja 2005. godine nakon prvog poluvremena u Milanu je sve bilo pripremljeno za veliko slavlje. Na poluvremenu finala Lige prvaka u Istanbulu Milan je imao tri gola prednosti protiv Liverpoola...
 
Međutim, drugo poluvrijeme razlog je zašto se to finale smatra najboljom finalnom utakmicom u povijesti. Liverpool je nadoknadio tri gola zaostatka, izborio i preživio produžetke, a zatim nakon jedanaesteraca stigao do naslova europskog prvaka.
 

 
Odlaskom Kake u mirovinu nestala je nezaboravna momčad Milana jer su sada sve legende iz Istanbula (Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Pirlo, Gattuso, Seedorf, Kaka, Ševčenko i Crespo) završile karijeru. 
 
 
 
S druge strane, od Liverpoolovih igrača ostao je još samo jedan. Dudek, Finna, Carragher, Hyypia, Traore, Alonso, Garcia, Gerrard, Riise i Kewell su završili karijeru, ali ne i Milan Baroš.
 
Češki napadač još uvijek igra, u domovini nosi dres Banika iz Ostrave. Iako je u 37. godini života ove sezone je zabio sedam golova u 15 odigranih utakmica. 
 
 
 
Baroš je karijeru počeo upravo u Baniku, klubu u kojeg se ove godine vratio četvrti put. U Ostravi je nastupao tri godine na početku karijere, a zatim kratko u dva navrata 2013. i 2014. godine.  
 
U karijeri je češki napadač igrao i za Aston Villu, u koju je otišao odmah nakon finala Lige prvaka, Lyon gdje se proslavio srušivši rekord regije kada ga je policija zaustavila nakon što je vozio 271 km/h, Portsmouth u kojem nije zabio niti jedan gol u 16 nastupa, Galatasaray u kojem je bio najbolji strijelac turske lige, Antalyaspor u kojem je doživio najtežu ozljedu u karijeri...
 

 
"Maradona iz Ostrave", kako ga zovu u domovini zbog sjajnih driblerskih sposobnosti, za reprezentaciju je odigrao 93 utakmice i zabio 41 gol. Drugi je strijelac u povijesti reprezentacije iza Jana Kollera, a mnogi se sjećaju kako je blistao na Europskom prvenstvu 2004. godine kada je bio najbolji strijelac natjecanja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.