NBA

Nikola Vučević odigrao jedinstvenu utakmicu u NBA ligi: "Zapravo, nije me briga"

Foto: Dale Zanine-USA TODAY Sports/Guliver

CHICAGO BULLSI najugodnije su iznenađenje NBA sezone, drže drugo mjesto Istoka s omjerom 21-10, koji su sinoć popravili pobjedom u Atlanti nad Hawksima 130-118.

Iako su dva njegova suigrača zabila 30 ili više koševa, posebno se istaknuo crnogorski centar Nikola Vučević statističkim učinkom kakav nitko prije njega nije imao u povijesti NBA lige.

Povijesno svestran učinak

Vučević je postigao 24 koša uz 17 skokova, šest asistencija i četiri blokade, a postigao je i četiri trice. Nitko dosad nije imao takve ili bolje brojke u ovim konkretnim kategorijama na jednoj utakmici.

Ali Vučević je "stara škola", nije ga briga za nasumične brojke dok god on igra dobro, a momčad pobjeđuje.

"Lijepo je čuti, ali danas možeš izmisliti bilo kakvu statistiku. One bi se trebale gledati kroz razdoblja od pet, 10, 15, 20, 25 utakmica, da postoji nekakav uzorak. Očito, teško je pronaći identičan učinak mojem, 24 je nasumičan broj, 17 također", rekao je Vučević.

"Drago mi je što sam igrao dobro i što je moja dobra, svestrana igra pomogla da pobijedimo. Ali osim toga, nije me posebno briga što sam jedini igrač s takvim učinkom", dodao je Crnogorac.

DeRozan i LaVine također u povijesnim knjigama

Njegova dva suigrača s početka priče i sama su se upisala u povijesne knjige. Zach LaVine i DeMar DeRozan postali su prvi suigrači koji su već do poluvremena imali barem po 20 koševa i pet asistencija od sezone 1997./98., od kada se vodi "play by play", odnosno prati kretanje statistika kroz cijelu utakmicu.

DeRozan je završio susret s 35 koševa, 10 asistencija i pet skokova, a LaVine s 30 poena, devet dodavanja i pet skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.