OLIMPIJSKE IGRE

Ninja ratnici postaju dio Olimpijskih igara? Kreću pripreme za njihovo uvrštenje

Foto: Profimedia

JAPANSKA televizijska mreža TBS objavila je, a Olimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država na svojim je internetskim stranicama potvrdio da će se testirati uvođenje nove discipline u moderni petoboj. Ta disciplina bila bi svladavanje prepreka kakve prolaze natjecatelji u TBS-ovom TV showu Ninja ratnici.

Ta emisija, u Japanu originalno nazvana Sasuke, stekla je velik broj gledatelja diljem svijeta, emitira se u više od 160 zemalja, a uskoro bi mogla debitirati i na Olimpijskim igrama. Ideja je da bude predstavljana na Igrama u Los Angelesu 2028., gdje bi iz modernog petoboja izgurala jahanje i uvrstila se uz mačevanje, plivanje i kombinaciju trčanja i pucanja.

Još uvijek do kraja nedefinirana disciplina trebala bi se održavati na 100 metara dugom polju i imati do 10 zapreka, među kojima ljuljanje na užetu, prepreke koje treba svladati, pomične stepenice, prstenove za koje bi se natjecatelji držali dok prelaze izazove, morali bi ići ispod i iznad njih, spominje se i neučvršćena greda po kojoj bi hodali...

"Uzbuđen sam što je program započet 1997. godine postao popularan diljem svijeta i što bi se mogao dodatno proširiti. Veselim se što ću ga gledati kao dio modernog petoboja na Olimpijskim igrama", rekao je producent showa Sasuke Taro Muraguchi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.