"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto": Vanja Frančišković podnio neopozivu ostavku!

IVAN VANJA FRANČIŠKOVIĆ odlučio je povući nepopularan potez i podnijeti neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Rijeke. Nakon godinu dana predsjedanja klubom, mandata koji Frančišković ocjenjuje uspješnim "zbog smanjenja proračuna za 50 posto i osvojenog trećeg mjesta unatoč silnim problemima", naprasni su odlazak vjerojatno uzrokovala najnovija događanja oko neuspjelog transfera Anasa Sharbinija u Dinamo. Najvjerniji navijači Rijeke na utakmici sa Zagrebom povicima su tražili odlazak predsjednika, a svoje su zahtjeve pojačali transparentom "NK Rijeka - ništa nije sveto, sve je bruto i neto."

Frančišković tvrdi da njegova odluka nema veze s "nekim tamo navijanjem", jer bi i on kao pripadnik Armade reagirao na jednak način.

"Ne radi se o mojoj ishitrenoj odluci, jer isti bi potez povukao na Skupštini koja se treba održati za 10-15 dana. Učinio sam ovo jer sam preopterećen svojim poslom. Ne uzbuđujem se zbog navijanja, ali ako moram birati između prodaje igrača i dugoročno normalnog rada u klubu, sigurno da sam, teška srca, za to da klub normalno funkcionira.", rekao je Frančišković za Novi list.

Iako će se njegov odlazak okarakterizirati kao bijeg, sad već bivši predsjednik ističe; "Radio sam na tome da klub dođe do novca, ali normalno je da dio javnosti želi da zadržimo igrače. Braći Sharbini ponudili smo ugovore koje nisu potpisali. Nisam nigdje pobjegao i dalje sam u klubu, jedino će pregovore, ako do njih dođe, voditi netko drugi. Preuzeo sam klub kada to nitko nije htio, neporno sam radio i to me trošilo."

Sada je, ističe Frančišković, vrijeme za Grad, jer bilo bi logično da nakon uloženih 20 milijuna kuna u infrastrukturu u klubu, vlasti istaknu svog čovjeka..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.