Njemačka i Švedska igrat će utakmicu s dvostrukim ulogom. Važna je i za Hrvatsku

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

FINALE Europskog rukometnog prvenstva igrat će Danska i Francuska, dok će se u susretu za treće mjesto sastati Njemačka i Švedska. Zanimljivo, Njemačka i Švedska igrat će utakmicu s dvostrukim ulogom. Pobjednik će ne samo osvojiti broncu nego će i izboriti izravan plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Naime, mjesto na Igrama osigurano je za najbolje rangiranu reprezentaciju s Eura koja se već nije plasirala na OI. Kako su Danska i Francuska već izborile plasman (Danska kao svjetski prvak, a Francuska kao domaćin), trećeplasirana reprezentacija osigurat će plasman na Olimpijske igre.

Utakmicu će pratiti i Hrvatska

Utakmica Njemačke i Švedske mogla bi biti važna i za Hrvatsku jer je izvjesno da će u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati protiv poraženog iz tog susreta. Osvoji li Egipat Afričko prvenstvo, Hrvatsku u skupini čekaju Njemačka/Švedska, Austrija i Alžir.

Dogodi li se pak senzacija i Alžir u finalu svlada Egipat, Hrvatska će igrati sa Španjolskom, Brazilom i Bahreinom. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će plasman na Olimpijske igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.