Europsko prvenstvo

Njemačka je uvjerljivo svladala Mađarsku. Evo što to znači za hrvatske rukometašice

Foto: EPA

NJEMAČKE rukometašice su u prvom ogledu dana na Europskom prvenstvu u Danskoj uvjerljivo svladale Mađarsku rezultatom 32:25.

Njemice su već u prvom poluvremenu imale prednost od pet pogodaka razlike (11:6), ali Mađarice serijom 5:2 na poluvrijeme odlaze s dva gola zaostatka.

Mađarska je neobjašnjivo pala u posljednjih 11 minuta

Drugi dio počeo je s puno oscilacija. Njemice su krenule serijom 4:0, a na nju su Mađarice odgovorile istom mjerom.

U 49. minuti je Mađarska uspjela smanjiti na 22:21, ali onda neobjašnjivo pada i do kraja prima 10 pogodaka, a zabija samo četiri.

Kod pobjednica je Emily Bölk bila najefikasnija s pet postignutih pogodaka, dok je poraženi sastav predvodila Katrin Klujber s osam pogodaka.

Hrvatska može ispasti s osam bodova

Ovom pobjedom Njemačka je stigla na četiri osvojena boda u skupini II druge faze natjecanja. Njemačka u ponedjeljak igra protiv Nizozemske, a samo dan kasnije protiv Hrvatske.

Ako Hrvatska večeras pobijedi Norvešku, imat će osam bodova, ali neće biti sigurna za polufinale. U slučaju da Norveška u posljednjem kolu svlada Mađarsku, a Njemačka pobijedi Nizozemsku i Hrvatsku, Hrvatska, Norveška i Njemačka će imati po osam bodova i zatvorit će se krug od tri reprezentacije u kojem će se gledati međusobna gol-razlika. Treba naglasiti da je Norveška u prvom krugu svladala Njemačku s 19 pogodaka razlike (42:23).

Ako Hrvatska danas izgubi od Norveške, a Njemačka u ponedjeljak pobijedi Nizozemsku, obje će reprezentacije imati šest bodova te će u posljednjem kolu odrediti putnika u polufinale. U slučaju remija, gleda se gol-razlika. Hrvatska je trenutno na plus devet, a Njemačka na minus devet.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.