"Njemačko čudo... Potez gospodara svijeta..." Svjetskim naslovnicama caruje Kroosova majstorija

Naslovnice: Bild, Corriere dello Sport, L'Equipe, El Mundo Deportivo, Marca

NJEMAČKA je onako kako samo ona zna poraz pretvorila u pobjedu. Aktualni prvak svijeta u petoj minuti sudačke nadoknade postigao je gol za trijumf protiv Švedske 2:1 u drugom kolu skupine na SP-u.

Šveđani su vodili, Njemačka je početkom drugog dijela izjednačila, ali taj bod nije joj značio gotovo ništa. Ako je htjela ostati u igri za prolazak skupine, morala je pobijediti. 

Napadala je svim silama, ali nije uspijevala zabiti. Kada je pred kraj regularnog dijela još ostala bez Boatenga, činilo se da će Švedska s igračem više uzeti kapitalni bod, a Njemačku poslati kući.

I onda, u 95. minuti, tragičar Toni Kroos, koji je s dvije velike greške namjestio gol Šveđanima, velemajstorski izvedenim slobodnjakom iskosa s lijeve strane gađa suprotnu malu mrežu suparničkog vratara.

Njemačka je odahnula, a svijet se još jednom divi njenoj ustrajnosti i borbenom duhu koji ne zna za predaju.

"Još uvijek smo tu!", poručuje s naslovnice Bild, uz dodatak "Zadnja minuta, zadnji šut, pobjeda s desetoricom". 

Corriere dello Sport piše "Nema predaje" i nastavlja: "Nijemci su bili na korak od ispadanja i s jednim golom vratili su ponos šampiona."

L'Equipe gol Kroosa i Njemačke naziva "Potezom gospodara", El Mundo Deportivo crta putanju lopte u gol uz naslov "Njemačko čudo", a Marca se ponosi realovcem "Kroos spašava prvaka".

As, drugi madridski sportski dnevnik, također je preko naslovnice stavio kadar ulaska u gol Kroosove lopte i natpis da je on "Spasitelj Njemačke".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.