Wimbledon

Njemica na Wimbledonu ponovila povijesni uspjeh Mirjane Lučić

Foto: EPA

NJEMAČKA tenisačica Tatjana Maria (34) izborila je plasman u polufinale trećeg Grand Slama sezone Wimbledona nakon što je u četvrtfinalu porazila 12 godina mlađu sunarodnjakinju Jule Niemeier 4:6, 6:2, 7:5. Za 103. tenisačicu svijeta prvi je to plasman u polufinale nekog Grand Slam turnira. Do sada je najdalje dogurala do trećeg kola u Wimbledonu 2015. godine.

Nakon izgubljenog prvog seta, u drugom se našla u zaostatku s breakom, ali je ipak uspjela preokrenuti rezultat i ostvariti veliku pobjedu. U četvrtak će se za mjesto u finalu sučeliti s boljom iz dvoboja Tunižanke Ons Jabeur i Čehinje Marije Bouzkove.

Ponovila uspjeh Mirjane Lučić-Baroni

Zanimljivo, izborivši plasman u polufinale Wimbledona, Maria je ponovila uspjeh hrvatske tenisačice Mirjane Lučić-Baroni. Naime, njih dvije jedine su europske tenisačice koje su nakon 34. rođendana izborile polufinale nekog Grand Slam turnira. Podsjetimo, Lučić-Baroni igrala je polufinale Australian Opena 2017. godine, dva mjeseca prije 35. rođendana.

Također, još jedan zanimljiv podatak veže ove dvije tenisačice. Naime, od 1984. samo su četiri tenisačice rangirane izvan top 100 uspjele ući u polufinale Wimbledona. Maria je trenutno 103. igračica svijeta, a Lučić je bila 134. kada je 1999. to ostvarila. Uz njih su to postigle i Jie Zheng, koja je 2008. bila 133. na WTA ljestvici, te deset godina kasnije Serena Williams, tada 181. na svijetu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.