Nogometaš koji je priznao da je gej o Casillasovoj objavi: To je više od nepoštovanja

Foto: EPA

IKER CASILLAS objavio je na Twitteru da je gej. Sat vremena kasnije objava je nestala, a proslavljeni španjolski golman u novom je tvitu objasnio situaciju: "Hakiran mi je račun. Srećom, sada je sve u redu. Isprike svim mojim pratiteljima. I, naravno, još jedna isprika LGTB zajednici."

Podsjetimo, u obrisanom tvitu pisalo je: "Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej." U sat vremena Casillas je skupio više od 200 tisuća reakcija te velik broj novih pratitelja. U komentarima ga je podržao nekadašnji reprezentativni suigrač Carles Puyol: "Vrijeme je da to ispričamo. Ponosan sam na tebe." Puyol i Casillas godinama su bili veliki rivali na terenu. Jedan je bio kapetan Real Madrida, drugi Barcelone.  

Cijela situacija nije se svidjela australskom nogometašu Joshu Cavallu, koji je prije par mjeseci javno priznao da je gej. "Šaliti se i ismijavati nekoga na račun autanja u nogometu je poražavajuće. To je težak put za LGTBQ+ ljude koji kroz to moraju proći. Vidjeti moje uzore i nogometne legende kako ismijavaju autanje je više od nepoštovanja", objavio je Cavallo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.