Regija

Nogometaši tjeraju U-21 izbornika Slovenije, pogledajte što im je sve branio

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SLOVENIJI je glavna sportska vijest pismo U-21 reprezentativaca koji su zatražili smjenu izbornika Primoža Glihe.

Mladi nogometaši tvrde da ih Gliha, bivši napadač Dinama i slovenske reprezentacije, koji je u kvalifikacijama za SP 1998. zabio hat-trick Hrvatskoj, mjesecima maltretira. Poručili su da žele novog izbornika i nabrojili sve što zamjeraju 53-godišnjaku koji je ranije trenirao Olimpiju, Dravu, Goricu, Muru i Koper. Izbornik mlade reprezentacije je od 2015. godine.

"Vrijeđao nas je na osobnoj razini, treninge smo započinjali bez zagrijavanja, nikad nismo analizirali suparnike, ne pripremamo se za utakmice, ne smijemo spavati tijekom dugih putovanja, ne smijemo slaviti golove, jednom nas je natjerao da ručamo musli i jogurt prije utakmice, zabranio nam je mobitele, ne smijemo navečer gledati ni TV, vrata od soba moraju uvijek biti otvorena, provaljivao je u sobe kad smo ih zatvarali, društvene igre smijemo igrati samo za novac...", naveli su nogometaši.

Kap koja je prelila čašu dogodila se 5. listopada kada su dvojica nogometaša saznala da imaju koronavirus. Izbornik i njegovi pomoćnici su se, navodno, u tom periodu opijali na recepciji hotela. 

"Time su nas sve ugrozili i povećali šansu za širenje virusa. Dva dana kasnije nam je oduzeo mobitele. Tu večer od nas je opet tražio mobitele i mi smo mu odbili predati ih. Sljedećeg dana je u 23:00 zatražio mobitele. Nismo ih dali i on se počeo raspitivati tko stoji iza naše odluke. Tada je upao u sobu našeg kapetana i potjerao ga kući. Sutradan smo se pobunili, skinuli reprezentativnu opremu i poručili da želimo povratak kapetana. Rekao nam je da se Jan Mlakar može vratiti, ali da više nije kapetan te da sami napišemo pravila ponašanja. Odlučili smo da se mobiteli više ne oduzimaju, da možemo zatvarati sobe, da smijemo gledati televiziju kad hoćemo te da izbornik može odlučiti u kojem periodu moramo biti u sobi, ali ne i što ćemo tamo raditi."

Mladi nogometaši su poručili da neće igrati za reprezentaciju dok je Gliha izbornik. Veliki je to problem za Sloveniju jer je ta država domaćin i sudionik sljedećeg U-21 Eura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.