Otišao je iz Premierlige u Kinu, ali ima jako dobar razlog za to

Foto: Guliver Image/Getty Images

MNOGE je odlazak Odiona Ighala iz Premierlige iznenadio. Prošle sezone je zabio 17 golova, ali ove je pogodio samo jednom u dresu Watforda te odlučio napustiti Englesku.
 
Otišao je, kao i mnogi u posljednje vrijeme, u Kinu. Potpisao je za Changchun Yatai u transferu vrijednom 20 milijuna funti. I dok drugi u Kinu odlaze po dodatnu zaradu pred kraj karijere, Ighalo je otkrio svoj razlog. I dirljiv je.
 
Naime, 27-godišnji nigerijski napadač zarađenim novcem želi pomoći zajednici u kojoj je rođen i odrastao. Ighalo dolazi iz Ajegunle, nigerijskog mjesta koje je poznato po kriminalu i velikoj nečistoći.
 
"Planiram otvoriti sirotište u Lagosu iduće godine. Ljudi su me zamolili da to uradim. Pomažem im otkad sam zaradio prvi pravi novac. Nisam milijunaš, ali imam sasvim dovoljno novca kako bih mogao pomoći drugima", poručio je Ighalo.
 
 
U kineskom klubu, za kojeg je priznao da ga je "guglao", zarađuje 190 tisuća funti tjedno. Njemu Kina nije bila prva opcija, htio je ostati u Engleskoj, ali je Watford odbio sve ponude premierligaša jer su Kinezi ponudili najviše. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.