FORMULA 1

Norris se razbio pri 300 km/h, Vettel urlao na radiju i stao da vidi je li sve u redu

Foto: EPA-EFE

VOZAČ McLarena Lando Norris uslijed jake kiše izletio je sa staze i razbio se pri brzini od 300 km/h. Kad je izašao iz bolida, činio se potresen, ali sam je ušetao u ambulantno vozilo. Kvalifikacije za VN Belgije su prekinute.

Do nesreće je došlo na početku treće kvalifikacijske runde na stazi Spa Francorchamps. Norris je bio najbrži u prvoj i drugoj vožnji kvalifikacija te je prvi krenuo u treću, koja je startala unatoč jakoj kiši. Na zavoju Eau Rouge izgubio je kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

"Koji sam ku**c rekao? Što sam rekao? Crvena zastava! Ovo je nepotrebno", urlao je Sebastian Vettel u komunikacijski uređaj, jer je nekoliko minuta ranije zahtijevao da se treća vožnja odgodi ili otkaže zbog prejakog pljuska.

Norris se brzo javio da je s njim sve u redu, a Vettel se, prolazeći svojim Aston Martinom kroz Eau Rouge, zaustavio kako bi provjerio je li njegov kolega dobro. Uskoro je stiglo ambulantno vozilo, a Norris je, uz ovacije navijača, izašao iz bolida. Otišao je na pregled ruke za koju se držao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.