Europsko prvenstvo

Norvežanke uvjerljive protiv Nizozemske. Evo što to znači za hrvatske rukometašice

Foto: EPA

NORVEŠKA ženska rukometna reprezentacija je u prvom kolu druge faze Europskog prvenstva u Danskoj uvjerljivo svladala Nizozemsku rezultatom 25:32.

Susret je bio riješen već do kraja prvog dijela kada su Norvežanke vodile s uvjerljivih šest pogodaka razlike. Početkom drugog dijela Norveška radi seriju 4:1 i odlazi na devet pogodaka prednosti (20:11), a u nekoliko navrata je bilo i na utakmici najvećih plus 11.

Pobjednik susreta između Norveške i Hrvatske će osigurati polufinale

Kod Norveške je najbolji strijelac bila Nora Mork s osam pogodaka, dok je Nizozemsku predvodila Angela Malestein s četiri zgoditka.

Norveška se ovom pobjedom izjednačila s Hrvatskom na čelu skupine II sa šest bodova. U sljedećem kolu 12. prosinca, u subotu, igraju Hrvatska i Norveška, a pobjednik tog susreta će osigurati polufinale.

Njemačka je jedini preostali konkurent Hrvatskoj za polufinale

Poraz Nizozemske za Hrvatsku znači kako joj mjesto u polufinalu može ugroziti još jedino Njemačka. Nizozemska može imati isti broj bodova kao Hrvatska ako pobijedi u sljedeće dvije utakmice, a Hrvatska obje izgubi, ali će Hrvatska biti ispred na ljestvici zbog međusobnog omjera.

Njemačka je u drugi krug prenijela dva boda, a svoj prvi susret druge faze igra u subotu protiv Mađarske. Nakon toga Njemicama slijede susreti protiv Nizozemske u ponedjeljak i Hrvatske u utorak. Ako Njemačka ne pobijedi Nizozemsku i Mađarsku, Hrvatska će biti sigurni putnik u polufinale i ako izgubi obje preostale utakmice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.