Novi igrač je zaludio Hajdukove navijače. "Na koju prevaru smo ga doveli?!"

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

"DA MI je netko prije dva mjeseca rekao da će doći u HNL, rekao bih mu da je lud. Bio je uvijek lider, kapetan svojih momčadi. Puno je utakmica odigrao u Ligi prvaka", tako je Hajdukov trener prije tjedan dana predstavio Vadisa Odjidja-Ofoea, 34-godišnjeg belgijskog veznjaka. 

U dva derbija Odjidja-Ofoe je na travnjaku proveo 55 minuta budući da nije prošao pripreme s ostatkom momčadi. U tih 55 minuta s nekoliko sjajnih poteza zaludio je navijače Hajduka koji su uvjereni da je njihov klub napokon dobio pojačanje u veznom redu. 

"Malo je čudno da je došao u HNL. Prije mjesec dana bilo je smiješno i nazvati ga. On je sebe pronašao ovdje, u toj emociji. On je igrač emocije i strasti. Vidi se da ima potez, ali tek treba ući u trening i automatizme. On je igrač tipa Livaje, samo na drugoj poziciji", komentirao je Leko nakon sinoćnje pobjede Hajduka u Maksimiru (2:1).

Pohvalio ga i Perišić

Odjidja je asistirao iz kornera za pobjednički gol Rokasa Pukštasa, a njegovo sjajno dodavanje i proigravanje Ivana Dolčeka je i prethodilo korneru. U samo 24 dodira s loptom imao je čak tri ključna dodavanja, a umalo je i zabio gol kada je njegov dobar udarac jedva obranio Dominik Livaković. Nakon utakmice pohvalio ga je i Ivan Perišić, hrvatski reprezentativac koji se povezuje s dolaskom u Hajduk. 

"Bravo, debeli", napisao je Perišić koji je s belgijskim veznjakom igrao u Club Bruggeu dvije sezone. Perišić je iz Bruggea otišao 2011. godine u Borussiju Dortmund za četiri milijuna eura, a Odjidja-Ofoe tri godine kasnije u Norwich za pet milijuna.

Za Norwich je odigrao samo 19 utakmica. Bio je na posudbi u Rotherhamu pa 2016. kao slobodan igrač potpisao za varšavsku Legiju. U Poljskoj je igrao godinu dana, kao i u Olympiakosu, a zatim se 2018. vratio u Gent, ujedno njegov rodni grad. U siječnju je operirao koljeno i nakon toga više nije bio ključan igrač Genta pa je kao slobodan igrač potpisao za Hajduk ovog ljeta.

"Odjidja je spektakularan. Ovo nikad nisam vidio u Hajduku, svaki potez mu ima smisla", "On je igrač koji nam može donijeti titulu", "Napokon neki igrač Livajine klase", "Dinamo ima jači vezni red, ali kad Odjidja-Ofoe uđe u formu, bit ćemo ravnopravniji", "Naš vezni red nije postojao 60 minuta. Onda je ušao Odjidja i pojeo i naš i njihov vezni red", "Odjidja je bog nogometa", "Ofoe je u 30 minuta imao čitav vezni red i napad Hajduka koji je započeo utakmicu", "Na koju prevaru smo ga doveli?!", samo su neki od komentara na društvenim mrežama na igru bivšeg belgijskog reprezentativca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.