ZAŠTO DINAMO UPORNO ŽELI KUPITI IGRAČE IZ MALIJA? Na probi veznjak koji vozi pijan, umjesto zatvora dobio narukvicu!

Foto: Getty Images / Guliver image 

INTERESANTNO je da Dinamo na kritičnoj poziciji zadnjeg veznog testira već trećeg igrača reprezentacije Malija.

Prva meta bio je Samba Sow, 28-godišnjak iz turskog Kayserispora, potom je na liječnički test u Maksimir stigao Yacouba Sylla, kapetan reprezentacije, a nakon što su liječnici ustanovili niz sitnih ozljeda, Dinamo je našao novog Malijca, 27-godišnjaka iz Toulousea Tonga Doumbiju. On je prošle sezone, nakon operacije diskus hernije, odigrao svega deset utakmica, a otkriveno je i to da je osam mjeseci nosio elektronsku narukvicu za praćenje. Dobio ju je umjesto zatvorske kazne jer je sud u kolovozu 2015. godine presudio da je vozio u pijanom stanju i bez vozačke dozvole. 

Jučer je stigao u Zagreb na pregled, a liječnici će utvrditi je li se dobro oporavio od operacije. Iz Dinama za Index jutros nisu mogli potvrditi da je Doumbia prošao liječnički pregled. Cijena mu se prema Transfermarktu kreće oko milijun eura. 

Pozicija defenzivnog veznjaka bila je jedan od ključnih problema u momčadi Dinama protekle sezone. Ivajlo Petev na tom mjestu je izmišljao i rotirao sve što je imao u kadru, na koncu se riješio Goncala i Machada, dok je Mario Šitum pobjegao u Lech, nezadovoljan između ostalog i takvim zamislima trenera.

Treba podsjetiti i to da je Dinamo izgubio srce momčadi neigranjem Arijana Ademija koji se nakon suspenzije zbog dopinga i mukotrpne sudske borbe s UEFA-om i CAS-om na teren vraća u listopadu. Iako nije prestao trenirati i baviti se raznim sportovima, pitanje je koliko Ademi može igrati na višoj razini.

Na deficitarno poziciji Dinamo trenutno raspolaže s Domagojem Antolićem i Nikolom Morom, a zamjene su Bojan Knežević i Domagoj Pavičić. 

Petev traži korektora veznog reda koji može igrati u paru, u formaciji 4-2-3-1 koju preferira, ali i samostalno u sustavu 4-3-3. Očito da takav potencijal vidi samo u reprezentaciji afričke države, 59. na svijetu prema renkingu FIFA-e. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.