Suspendiran je hrvatski teniski trener?

Foto: Profimedia

KAZAHSTANSKA tenisačica Elena Ribakina (25), trenutačno četvrta igračica svijeta, tri dana prije US Opena objavila je da nakon pet godina suradnje više neće raditi s hrvatskim trenerom Stefanom Vukovom (37). "Zahvaljujem mu na njegovom radu na terenu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Hvala svima na podršci", objavila je Ribakina krajem kolovoza.

Ribakina je u prvom kolu pobijedila australsku tenisačicu Destanee Aiave sa 6:1, 7:6 te je u drugom kolu trebala igrati protiv Jessike Ponchet. Međutim predala je meč tvrdeći da je ozlijeđena i Francuskinja je prošla u iduću fazu američkog Grand Slama. 

ESPN-ov novinar Craig Shapiro potom je na X-u objavio da su mu "pouzdani izvori" rekli da je Vukov uklonjen sa službene liste WTA trenera. Prema Shapiru, to znači da je hrvatski trener suspendiran. Pokušao je dobiti potvrdu ili demantij te priče, ali Ženska teniska organizacija odbila je odgovoriti.

Kontroverzan odnos

Vukov je očito imao vrlo pozitivan učinak na karijeru Ribakine budući da ju je počeo trenirati u trenutku kada nije bila u top 100 tenisačica svijeta. Pod njegovim vodstvom osvojila je osam turnira uključujući Wimbledon 2022. godine, a prošle godine je igrala i finale Australian Opena. Ove sezone je igrala četvrtfinale Roland Garrosa i polufinale Wimbledona te je osvojila tri turnira u Brisbaneu, Abu Dhabiju i Stuttgartu.

Odnos Vukova i Ribakine je u fokus teniske javnosti dospio na prošlogodišnjem US Openu. Ovaj 37-godišnjak iz Rijeke poznat je po netipičnom stilu treniranja, pogotovo tijekom meča, kada joj često upućuje vrlo oštre komentare, što su strani mediji okarakterizirali kao "bjesomučno" i "intenzivno" ponašanje.

Na prošlogodišnjem US Openu su teniski novinari, ali i publika jako zamjerili što je previše pričao za vrijeme meča, čak i kada je protivnica njegove igračice bila na servisu. Neki su išli toliko daleko da su ga prozvali najiritantnijom osobom na US Openu.

Ribakina je pozitivno pričala o Vukovu

Tijekom ovogodišnjeg Australian Opena snimljeni su u žestokoj svađi za vrijeme meča, ali Ribakina je dosad uvijek o treneru pričala vrlo pozitivno i na neki način ga branila.

"On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportašu. Oni koji me dobro poznaju, znat će da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je natjecateljica koja želi postići velike stvari i Stefano mi je uvijek pomagao na taj način", napisala je tada na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.