Obiteljski prijatelj potajno slikao Schumachera. Tražio je od novinara milijun dolara

Foto: EPA-EFE

OBITELJSKI prijatelj Michaela Schumachera pokušao se obogatiti tako što je potajno fotografirao sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1, pišu talijanski mediji. Muškarac je prilikom posjeta Schumacheru 2016. godine uslikao nekoliko fotografija koje je ponudio novinama i tražio milijun dolara za objavu.

Mediji su objavili da su fotografije ponuđene jednoj njemačkoj redakciji koja ih je bila spremna platiti. Informacija da fotografije postoje došla je do Schumacherove supruge Corinne koja je kontaktirala policiju i uspjela zaustaviti njihovo objavljivanje.

Policija je provela istragu o slučaju, a uredništvo lista koji nije imenovan tvrdilo je da je dobilo ponudu, ali i da fotografije nikad nisu vidjeli. Odbili su policiji otkriti identitet osobe koja je pokušala prodati fotografije, a Corinna i dalje inzistira na istrazi.

Michael Schumacher je u prosincu 2013. godine teško stradao prilikom pada na skijanju u francuskom Meribelu. Iako je nosio kacigu, Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, nakon čega je stavljen u induciranu komu iz koje se probudio u travnju 2014. Nakon toga je ubrzo prebačen u obiteljsku kuću Švicarskoj, odakle je u javnost izašlo jako malo informacija o njegovu stanju.