Objavljena statistika udaraca. Hrgović pogriješio u svemu - taktici, napadu i obrani

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ je prekidom u osmoj rundi izgubio meč od Daniela Duboisa za privremeni pojas svjetskog teškaškog prvaka prema IBF-u. Meč života Hrgović nije odboksao kako je najavljivao, a presudile su mu posjekotine koje mu je suparnik napravio oko očiju i iz kojih je išla krv. Jedna od njih je bila pogubna za Hrgovića jer je sudac zbog teške situacije s ranom hrvatskog borca prekinuo meč nakon što je pozvao liječnika da pregleda Hrgovića. 

Dubois je daleko pametnije boksao

U prvih šest rundi bio je to ravnopravan duel udarača, ali kako je meč išao prema kraju, Dubois je sve više čitao Hrgovića, koji je bio sve neprecizniji. Englez pak je postajao ubojitiji, kulminacija čega je uslijedila u sedmoj i osmoj rundi. Potonja je ispala i posljednja na meču. 

Compubox, specijaliziran za boksačku statistiku, objavio je učinak suparnika u meču za teškaški pojas u tablici u kojoj su detaljno prikazani broj i učinkovitost te vrste udaraca obaju fajtera. Priložena je i grafika, a oba pokazatelja svjedoče da je Dubois daleko pametnije boksao. Spreman je dočekao Hrgovićev početni nalet te nakon što ga je zadržao i izdržao, krenuo je u protunapad. Pri tome je pogađao više i jače kako je borba išla kraju. Brojke s meča pokazuju da je Dubois u presudnoj fazi bio učinkovitiji te da je pogađao Hrgovića na prava mjesta. 

"Spremni i otporni Dubois preokrenuo je meč protiv Hrgovića te tako zaradio glavnu nagradu"

"Grafika u realnom vremenu prikazuje kako je spremni i otporni Dubois preokrenuo meč protiv Hrgovića te tako zaradio glavnu nagradu - obračun s Anthonyjem Joshuom na Wembleyju. Dubois je rano primio i izdržao najbolje Hrgovićeve udarce. Nakon toga je u presudnim rundama, 7. i 8., ostvario prednost 32:5 u pogođenim udarcima te je tako razbio Hrgovića", poentira Compubox. 

Prijelomni trenutak meča pogledaj OVDJE.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.