Očajni Chelsea izgubio i od Fulhama. Sve je dalje od LP-a, a Potter sve bliže otkazu

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je u zaostaloj utakmici 7. kola Premier lige izgubio u gostima od Fulhama 2:1 i ostao bez vrlo važnih bodova s kojima bi se priključio borbi za Ligu prvaka. Momčadi Grahama Pottera ovo je treći uzastopni poraz u svim natjecanjima dok je Fulham dobio četvrtu prvenstvenu utakmicu zaredom i odvojio se od Liverpoola na šestome mjestu.

Chelsea je ponovno odigrao jako lošu utakmicu i platio je katastrofalne pogreške svoje obrane koje su poklonile oba gola protivniku. Fulham je poveo u 25. minuti kad je prvo mladi Hall na lijevom boku jako loše reagirao i dopustio Decordova-Reidu da ubaci na peterac.

Grozne reakcije Chelseajeve obrane

Tamo je Trevor Chalobah neshvatljivo promašio loptu glavom i ona je došla do Williana koji je onda ponovno loše postavljenom Chalobahu kroz noge od stative zabio za vodstvo Fulhama. Chelsea se u susret vratio u 47. minuti na startu drugog poluvremena kad se Koulibaly najbolje snašao u gužvi u petercu i ugurao loptu u gol za 1:1.

I baš kad je Chelsea počeo igrati nešto bolje, debitant Joao Felix napravio je nevjerojatnu glupost. Visoko podignutim džonom je potpuno nepotrebno ušao u koljena Tetea i sudac mu je bez razmišljanja pokazao izravni crveni karton. 

Fulham je nakon toga opet bio bolja momčad, a bolju igru naplatio je u 73. minuti. Pereira je poslao odličan centaršut na drugu stativu, a tamo je Carlos Vinicius između dva stopera Chelseaja dobio skok i glavom pospremio loptu u gol za 2:1. U sudačkoj nadoknadi Havertz je mogao donijeti bod Chelseaju, ali je Leno odlično obranio njegov udarac.

Chelsea je tek na 10. mjestu

Chelsea je tako ostao na očajnom 10. mjestu tablice s isto toliko bodova zaostatka za Manchester Unitedom koji drži zadnje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Momčad koja je ove sezone potrošila 355 milijuna eura na nove igrače već u nedjelju dočekuje Crystal Palace, a onda je čeka derbi s Liverpoolom. Engleski mediji pišu da se Potteru sprema otkaz.

Fulham je, s druge strane, u sjajnoj formi i potpuno neočekivano je, barem zasad, u borbi za mjesta koja vode u Europu. Šestoplasirani Tottenham bježi mu samo dva, a četvrtoplasirani Manchester United četiri boda.