Odbacivanje preskupih i beskorisnih: Linić odlazi, Jertec i M. Buljat zamoljeni da naprave isto

HAJDUKOV menadžment je nakon velikih proklamacija o lovu na titulu krenuo u onaj manje ugodan dio predsezonskog posla: ispravljanje vlastitih kadrovskih pogrešaka.

To u prijevodu znači nagovaranje preskupo plaćenih igrača koji su pokazali malo (Marijan Buljat) ili ništa (Dario Jertec) da pristanu na smanjenje ugovora za pola iznosa godišnje gaže.

Negdje između ove dvije kategorije spada Siniša Linić, koji je nakon dvije godine igranja na Poljudu na inicijativu Hajduka razriješen ugovorne obaveze jer struka više ne računa na njega.

Skinut je tako s dnevnog reda prvi neugodni zadatak jer se Linić nije previše bunio i pristao je godinu dana prije isteka ugovora otići s Poljuda.

Hajduk bi se još radije riješio Darija Jerteca, piše Jutarnji list. Varaždinac ima ugovor od fantastičnih 200 tisuća eura po sezoni, a zauzvrat su klub i navijači dobili jedan gol Sesvetama. Hajduk bi sada prepolovio iznos koji po sezoni isplaćuje Jertecu ako ovaj baš mora ostati.

Igrač za kojeg su prije dvije godine milijunima licitirali Hajduk i Dinamo, potpuno se izgubio na posudbi u Rijeci, a u Hajduku je ovaj ofenzivni veznjak "pod pritiskom" da ode jedva godinu dana nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor. Kolika je tu krivnja onih koji su ga dovodili, nije potrebno komentirati pa se teško sada izvlačiti na ono što se Jertecu prigovara: bježanje od duela i manjak borbenosti, jer te kvalitete mu nisu bile svojstvene ni kada je dolazio u Hajduk.

Marijan Buljat je još jedan Dinamov prekobrojni i nekada perspektivni koji je "pojačao" Hajduk i koji ima 300 tisuća razloga ne prihvatiti klupski zahtjev da mu se za pola umanji ugovorna rata, jer se klub i ovdje pametno zaštitio vezanjem igrača četverogodišnjim ugovorom potpisanim prošlog ljeta.

Ovaj dvojac bi mogao prihvatiti status Borisa Živkovića i ući u skupinu TNT (trenira-ne igra-trenira) koja zahvaljujući providnosti struke ubire bogatu apanažu uz nikakvu odgovornost. Točnije, jedino što mora je, pojaviti se na treningu.

Ekipira se napad: Bartolović iskamčio produženje ugovora, dolazi Naumoski

Nije sve tako sivo; 32-godišnji Mladen Barolović je igrama i golovima protiv Dinama u finišu sezone, kao i zahvaljujući tome što nije dovedeno nijedno zvučno napadačko pojačanje, dobio priliku produljiti ugovor na još dvije godine što je satisfakcija za ovog mirnog i strpljivog trudbenika koji je stoički podnosio zapostavljanje i šikaniranje, a svaki (rijetki) put kada je dobio priliku, nije razočarao.

Također, izgledan je dolazak makedonskog reprezentativca Ilča Naumoskog, čiji životopis uopće ne izgleda loše; posljednje tri godine igrao je za austrijski Mattersburg (gdje je još jedan Hajdukov Makedonac - Goce Sedloski), a prije godinu i pol za njega su se raspitivali Premierligaši Reading i Middlesbrough. Naumoski je u aktualnim kvalifikacijama za SP zabio i pobjedonosni gol protiv Škotske.

A.K.
Foto: Boris Kovačev, Jakov Prkić, Drago Sopta (Cropix), AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.