Odgođen je meč stoljeća Furyja i Usika. Trebali su se boriti za 15 dana

Foto: EPA

TYSON FURY (35) i Oleksandr Usik (37) trebali su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji u meču stoljeća boriti za ujedinjenje teškaških titula. Međutim, poznati boksački novinar Michael Benson objavio je da je meč odgođen, odnosno održat će se nekad nakon spomenutog datuma. Razlog je taj što je Fury prilikom današnjeg sparinga zaradio posjekotinu. Podsjetimo, Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Pobjednik će postati prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa

Furyjev zadnji meč bio je protiv MMA borca Francisa Ngannoua, u kojem je pobijedio tek na bodove i tako razočarao boksačke fanove. Naime, Ngannouu je to bio prvi boksački meč i u njemu je ozbiljno namučio Furyja. Usik je, pak, u svojoj zadnjoj borbi nokautirao Britanca Daniela Duboisa. Fury je u karijeri na omjeru od 34 pobjede, nula poraza i jednom neriješenom meču s Deontayem Wilderom. Usik je neporažen s 14 pobjeda.

Pobjednik će postati prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa, koji je to napravio pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine. 

Naguravanje na sučeljavanju

Sučeljavanje uoči borbe održano je krajem studenog 2023. Fantastični borci su se tada naguravali glavama te su ih morali razdvajati. Također, Fury je tada pomalo bizarno Usiku dobacivao da je "kobasica" i "ružan mali čovjek", na što ga je Ukrajinac pozvao da nastavi i dobaci još nešto.