MLS

Odgođeno pet utakmica MLS-a zbog policijske brutalnosti na još jednim Afroamerikancem

Foto: Screenshot

NAKON što su NBA i WNBA odgodile sve utakmice koje su se trebale igrati protekle noći, odgođeno je i pet utakmica MLS-a zbog nove policijske brutalnosti nad crncima u SAD-u.

Činilo se da u MLS-u neće biti odgađanja nakon što su Orlando City SC i Nashville SC odigrali svoj susret, ali stvari su promijenili igrači Atlanta Uniteda i Inter Miamija. Oni su izašli na teren, a onda odbili igrati.

Potom je vodstvo lige izašlo sa saopćenjem u kojem je osudilo rasističke ispade, ali nije najavilo odgađanje susreta. Međutim, nedugo nakon toga, stiglo je novo saopćenje u kojem je stajalo da se odgađa pet utakmica (Miami-Atlanta, Dallas-Colorado, Real Salt Lake-LAFC, San Jose-Portland, LA Galaxy-Seattle).

Razlog bojkota u američkim sportskim ligama je posljednji primjer policijske brutalnosti nad crncima u SAD-u. Jacob Blake, 29-godišnji Afroamerikanac, sedam puta je upucan u leđa. Blake je prišao automobilu i otvorio vrata, nakon čega ga je policajac upucao iz blizine u leđa, držeći ga za majicu. To je napravio pred troje Blakeove maloljetne djece. 

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli prosvjedovati. Prosvjedi su u međuvremenu postali nasilni i samo je dodano ulje na vatru nakon ubojstva Georgea Floyda prije tri mjeseca koje je izazvalo velike prosvjede i nerede diljem zemlje. Podsjetimo, Floyd je ubijen tako što mu je policajac gotovo devet minuta gnječio vrat koljenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.