Odigran je najdulji meč u povijesti US Opena

Foto: Profimedia

DANIEL EVANS (34) pobijedio je Karena Hačanova (28) u najduljem meču u povijesti US Opena. Britanac je u utorak u prvom kolu američkog Grand Slam turnira slavio s 3:2 u setovima (6:7(6), 7:6(2), 7:6(4), 4:6, 6:4) nakon pet sati i 35 minuta. Time je srušen rekord iz 1992. godine, kada je Stefan Edberg u polufinalu pobijedio Michaela Changa za pet sati i 26 minuta, također s 3:2 u setovima (6:7(3), 7:5, 7:6(3), 5:7, 6:4).

Bio je to peti međusobni meč Evansa (184. igrač svijeta) i Hačanova (22. igrač svijeta), a Evans je svaki put pobijedio. Britanski predstavnik će u drugom kolu US Opena igrati protiv Argentinca Mariana Navonea (36. igrač svijeta).

Hačanov je vodio 4:0 u zadnjem setu. Evans je ipak pobijedio

"Bila je to duga, duga borba. Mislim da sam veći dio meča igrao prilično dobro. Fizički sam se mučio, kao i Hačanov. Na kraju je bilo ključno tko će dulje izdržati", komentirao je Evans, koji je bio pred porazom s obzirom na to da je Hačanov u odlučujućem, petom setu vodio 4:0 u gemovima te imao četiri break-lopte.

Ipak, Evans je izvukao čudesnu pobjedu u meču čiji je svaki set trajao više od sat vremena. Najdulji je bio treći set, koji je trajao 72 minute. Hačanov je imao 79 winnera u odnosu na Evansova 53 te je iskoristio osam od 23 break-lopte, dok je Evans iskoristio osam od 18 prilika za break.

Evansova pobjeda još je veće iznenađenje kada se u obzir uzme da je na turnir došao u lošoj formi, s četiri pobjede i 17 poraza tijekom ove godine. Također, od ožujka nije pobijedio nijednog u top 100 tenisača svijeta, a tada je u Miamiju nadigrao 53. s ATP ljestvice Lorenza Sonega.

Grafika: Sofascore

Evans u karijeri osvojio dva turnira, a Hačanov šest

Evans je profesionalni tenisač od 2006. godine. Ukupno u karijeri ima dvije titule, od turnira je zaradio više od osam milijuna eura, a ukupan omjer iznosi mu 150-175. Najbolji plasman na ATP ljestvici bio mu je 21. mjesto, koje je držao prije godinu dana.

Hačanov je ruski tenisač koji je od 2013. među profesionalcima. S ukupnim omjerom od 267 pobjeda i 197 poraza došao je do šest titula i turnirske zarade od gotovo 17 milijuna eura. Prije pet godina bio je osmi tenisač svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.