Odigrao je 200 utakmica za Dinamo. Sad je blizu dolaska u Rijeku

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

RIJEKA je u završnici prijelaznog roka blizu dovođenja Amera Gojaka (27), potvrđeno je Indexu. Bosanskohercegovački veznjak igrao je za Željezničar i OFK Olimpik prije no što je 2015. stigao u Dinamo. U zagrebačkom klubu odigrao je 207 utakmica uz 20 pogodaka i 21 asistenciju te s njim šest puta osvojio SuperSport HNL, triput SuperSport Hrvatski kup, a dvaput Superkup. 

Sezonu 2020./2021. proveo je na posudbi u Torinu, za koji je odradio 17 nastupa s jednim golom i jednom asistencijom. Vratio se potom u Dinamo na jednu sezonu, nakon čega je 2022. prodan Ferencvarošu za, prema Transfermarktu, milijun eura. U Mađarskoj je dosad sakupio 38 nastupa, tri pogotka i četiri asistencije te pritom osvojio dva nacionalna prvenstva.

Gojak će raskinuti ugovor s mađarskim klubom?

S obzirom na to da mu ugovor s Ferencvarošem vrijedi do ljeta 2025. godine, čini se da će ga raskinuti i pridružiti se Rijeci. Podsjetimo, ljetni prijelazni rok za nogometaše u Hrvatskoj traje do 5. rujna, što znači da Rijeka mora što prije zaključiti ovaj posao.

Gojak je u rujnu 2022. posljednji put igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je u ožujku 2023., u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, dvaput bio na klupi. Ukupno ima 35 nastupa i četiri pogotka za nacionalnu selekciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 700 tisuća eura.

Stipe Perica također stiže u Rijeku?

Podsjetimo, Gojak vjerojatno neće biti jedini igrač koji će doći u Rijeku u finišu prijelaznog roka. Naime, nogometni insajder Sacha Tavolieri pisao je da će hrvatski napadač Stipe Perica (29) raskinuti ugovor sa Standard Liegeom i doći u klub s Kvarnera. O tome smo pisali OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.