TRANSFERI

Odlazi li Kristijan Lovrić iz Gorice u rekordnom transferu? Evo što se stvarno događa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TRANSFERMARKT je danas objavio kako Gorica aktivno pregovara s Hannoverom o transferu Kristijana Lovrića, a isti medij navodi kako je njemački drugoligaš poslao ponudu od tri milijuna eura za 24-godišnjeg igrača Gorice. 

Hannover će ovog ljeta najvjerojatnije prodati talentiranog 21-godišnjeg Lintona Mainu u Wolfsburg, a kao njegova zamjena spominje se tri godine stariji Lovrić.

Portal Sportbuzzer pisao je prije nešto više od tjedan dana da bi bivši prvak Njemačke za Lovrića mogao platiti oko dva milijuna eura, a Transfermarkt sada navodi i iznos od tri milijuna eura. 

Razgovori postoje

Koliko istine ima u tim pričama provjerili smo s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom koji nas uvjerava kako će Lovrić "99% biti prodan ovog ljeta". 

"Postoje neke ponude, aktivno razgovaramo s predstavnicima klubova, ali ništa još nije u fazi u kojoj bismo mogli s nečime izaći u javnost. Mi smo uvijek otvoreni za prodaju kad igraču za to dođe vrijeme, a Kristijanu je svakako došlo", rekao nam je Črnko pa dodao:

"Lovrić svakako vrijedi onih tri milijuna eura koliko se piše po medijima, a što se nas tiče, vrijedi i više. Doduše, kao što sam i rekao, to što postoje razgovori ne znači da će doći do transfera, bilo ih je i lani pa se nije dogodilo ništa. Ovoga puta ipak vjerujem da će ishod biti drugačiji, ali prijelazni rok traje do 18.10. i ima još dosta vremena za sve."

Od ranije želja velikih klubova

Podsjetimo da su interes za Lovrićem ranije pokazali Celtic i Galatasaray, a prošle godine se spominjao i aktualni prvak Turske, Istanbul Bašakšehir. 

Rođeni Ogulinac ove sezone briljira. U 29 nastupa u HNL-u zabio je 14 golova uz sedam asistencija, a Transfermarkt ga procjenjuje na 2,8 milijuna eura.

Najskuplji nogometaš kojeg je Gorica dosad prodala bio je Iyayi Atiemwen kojeg je Dinamo prema Transfermarktu platio 2,65 milijuna eura. Lovrić bi, sudeći prema razvoju događaja, mogao postaviti klupski rekord po visini izlaznog transfera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.