Odvjetnik Boysa: Vidjeli smo kako policajci brišu mjesto zločina pa traže dokaze

Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

DANAS smo objavili vijest kako u grčkom pritvoru leži više ozlijeđenih Boysa kojima se uskraćuju hrana i liječnička pomoć, ali i pravo na pravično suđenje jer ih se na ročište odvlači bez odvjetnika i bez prevoditelja. Sada su isplivali novi detalji koji govore o sumnjivim okolnostima cijelog slučaja.

Istupio je i odvjetnik koji će zastupati nekoliko Boysa, a prenose ga grčki mediji. "Prije svega želim izraziti iskrenu sućut obitelji žrtve. To je užasan incident i svi smo šokirani. Iz pregleda spisa proizlaze strašni propusti policije. Nažalost, počinitelj do danas nije otkriven te je za kazneno djelo ubojstva optuženo oko 100 osoba. 

Svi smo vidjeli slike policajaca koji brišu i čiste mjesta zločina, a zatim traže dokaze kao dio preliminarne istrage. Do jutros nije uzeta DNA svih uhićenih optuženika", rekao je odvjetnik Dimitris Zorbas.

"Policajci brišu mjesto zločina, a onda traže dokaze"

"Također je tužno to što nema snimki s kamera na stadionu i možda se time pokušavaju zataškati neki incidenti koji se tiču ​​načina, vremena i pripreme tučnjave. Za ozlijeđene Hrvate, koji su nakon višestrukih uboda nožem hospitalizirani, nitko se nije zanimao niti pitao. 

Sva ta pitanja pokrenut ćemo u narednim danima pred trojicom istražitelja koji su imenovani i iznijet ćemo dovoljno dokaza koji će promijeniti dosadašnje činjenično stanje", rekao je odvjetnik za grčke medije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.