NBA

Igrač Clippersa koji je nagazio Dončićevu ozlijeđenu nogu: Nemam se za što ispričati

Foto: screenshot

LUKA DONČIĆ i Dallas Mavericksi izgubili su sinoćnju utakmicu od LA Clippersa 154:111. Bez rezultatske neizvjesnosti, u prvi je plan pao incident u kojem je krilni igrač Clippersa Marcus Morris nagazio na Dončićev ozlijeđeni lijevi gležanj.

"Ne želim razgovarati s njim. Cijelu utakmicu mi govori ružne stvari. Jednostavno ne želim razgovarati s njim. Idemo dalje. Samo se nadam da nije bilo namjerno, jer ako je bilo, to je stvarno loše", rekao je razočarani Dončić poslije susreta.

Izgledalo je namjerno. Incident se nije dogodio u jeku nekakve borbe za loptu, nego u trenucima dok oko njih dvojice na parketu nije bilo nikoga. S obzirom na Morrisovu reputaciju grubog igrača, ne čudi da ga mnogi optužuju za namjeru.

Debelo iza ponoći po lokalnom vremenu oglasio se i Morris na društvenim mrežama. Rekao je sve što ima u dva tvita.

"Igram ovu igru s razinom poštovanja prema sebi i drugim igračima. Pomisao da bih pokušao nekoga ozlijediti je suluda. Deset godina igram protiv najboljih, moralan sam čovjek i naporno radim. Natječem se i ostavljam cijelog sebe na svakoj utakmici", napisao je Morris u prvom tvitu.

Zbog ograničenja znakova morao je dodati još jedan.

"Košarka nikad nije bila toliko ozbiljna da pokušam nekog ozlijediti. Ne ispričavam se ni za što jer znam koliko svakog dana ulažem u ovu igru. Bila je to pogreška, prihvatite to. Nadmetanje je ono zbog čega igram."

Njegove objave naišle su na podijeljene reakcije ne pretjerano objektivne publike na Twitteru, a oni koji mu ne vjeruju u komentarima su ga podsjećali na grijehe iz prošlosti, kao kad je loptom u glavu udario igrača Washingtona ili kad je laktom zakačio LeBrona Jamesa.

Dončić je ozlijedio gležanj na trećoj utakmici i bilo je upitno hoće li uopće moći igrati na četvrtoj. Sat prije utakmice objavljeno je da će nastupiti, a onda je Luka pružio nezaboravnu partiju. Iako je zbog ozljede bio usporen, ostvario je čudesni triple-double s 43 koša, 17 skokova i 13 asistencija te uz zvuk sirene zabio tricu za pobjedu.

Sinoć nije bilo nikakve neizvjesnosti, ali u šestoj utakmici, koja je na rasporedu u petak navečer, moglo bi je opet biti. Stoga ima rezona u teoriji da je igrač Clippersa zaista namjerno nagazio Slovenca kako bi ga eliminirao ili barem dodatno usporio.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali usporene snimke incidenta možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Što se vama čini?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.