KARTING

Oglasio se Rus koji je tijekom intoniranja talijanske himne salutirao poput fašista

Screenshot: YouTube

SKANDAL koji je priredio ruski vozač s talijanskom putovnicom Artem Severiučin nakon utrke u Portugalu u sklopu Europskog prvenstva u kartingu dobio je svoj nastavak. Taj nastavak sadrži ispriku 15-godišnjaka koji je s pobjedničkog postolja uz intoniranje himne pozdravljao podizanjem desne ruke u zrak.

Severiučin zbog sankcija Rusiji ne može nastupati pod zastavom svoje zemlje pa nastupa za Italiju. Tek treba vidjeti hoće li to moći i nastaviti zbog salutiranja pozdravom koji se smatra fašističkim još od početka 20. stoljeća i režima Benita Mussolinija u Italiji.

Uputio ispriku

Rus je slavio u kategoriji vozača od 11 do 15 godina, a potom se s pobjedničkog postolja, uz taktove talijanske himne, počeo udarati po prsima prije nego što je ispružio desnu ruku. Potom se počeo i smijati. Mnogi su odmah zatražili njegovu diskvalifikaciju.

Njegov je tim reagirao izbacivanjem mladog vozača, a Severiučin je sad uputio javnu ispriku: "Želio bih se ispričati svima zbog onog što se dogodilo. Dok sam stajao na postolju, izveo sam gestu koju su mnogi protumačili kao nacistički pozdrav. To nije točno, nikad nisam podupirao nacizam, jedan od najvećih zločina u povijesti čovječanstva. Spreman sam prihvatiti kaznu, žao mi je."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.