OGROMAN USPJEH Još jedan Hrvat potpisao je za najbolji League of Legends tim u Europi

Foto: Index/Luka Šangulin
 
KASNO sinoć objavljene su službene postave timova za najprestižnije europsko League of Legends natjecanje, a među njima nalaze se čak dvojica Hrvata i to u istom timu. Uz Luku "PerkZa" Perkovića na popisu za G2 Esports našao se i Toni "Sacre" Sabalić, kao zamjena.
 
Sacre nam dolazi iz Požege, a trenutno u Zagrebu studira digitalni marketing na Algebri. Uz to je jedan od najboljih League of Legends igrača u Hrvatskoj. Osvajao je brojna regionalna natjecanja, a prošle je godine nastupajući za KlikTech osvojio Vip Adria League i Esports Balkan League. Trenutno se natječu u grčkom League of Legends prvenstvu u kojem su s omjerom 11-1 osigurali svoje mjesto na završnici natjecanja.
 
Foto: Index/Luka Šangulin
 
Iako je potpisao ugovor s G2 Esportsom, Sacre će nastaviti nastupati za KlikTech, a cilj je osvojiti i drugu sezonu EBL-a te napraviti veliki rezultat na Europskom kupu, novom službenom natjecanju u organizaciji Riot Gamesa. 
 
Potpisivanje ugovora s organizacijom kao što je G2 Esports ispunjenje je sna svakoga tko se želi profesionalno baviti esportom. Ogroman je to korak za Sacrea, ali i veliko priznanje regionalnoj esport sceni iza koje jedna od najvažnijih godina u povijesti. Nadamo se da će Sacre dobiti priliku zaigrati u europskom LCS-u te u konkurenciji najboljih u Europi pokazati što zna i može, u regiji je to već bezbroj puta učinio.
 
>>POVIJESNA GODINA HRVATSKOG ESPORTA Evo kome će biti zahvalni budući gejmer
 
G2 Esports je danas jedna od najpopularnijih esport organizacija na svijetu, a najveće uspjehe ostvarili su upravo u League of Legendsu u kojem su u rekordnom roku postali nezaustavljiva sila. Prvenstvo su osvajali četiri sezone u nizu, dva puta su nastupali na World Championshipu, a na međunarodnom turniru Mid-Season Invitational prošle godine osvojili su drugo mjesto nakon što ih je u finalu porazio legendarni SK Telecom T1.
 
Nakon završetka League of Legends World Championshipa u kojem je G2 Esports ispao u grupnoj fazi uslijedile su velike promjene. Jedini igrač koji je ostao iz stare postave je naš Luka "PerkZ" Perković koji je dobio zadaću okupiti tim za novu sezonu.  Zven i mithy otišli su u Team SoloMid, Trick je prešao u bbq Olivers, a Expect je trenutno bez tima. 
 
Osnovu nove ekipe činit će PerkZ i Jankos, jedan od najbolji junglera u Europi koji je došao iz H2K Gaminga. Na bot laneu igrat će dvojac iz Roccata Hjarnan i Wadid, dok će na top laneu biti Wunder iz Splycea. Njegova zamjena bit će Sacre. Evo kako izgledaje i postave ostalih timova u europskom LCS-u.
 
Mnogi sumnjaju da nova postava G2 Esportsa nije jednako potentna kao prošlogodišnja, prvenstveno zbog odlaska Zvena i mithyja. Međutim, ponude iz Team SoloMida se ne odbijaju. Mnogi profesionalni igrači tvrde da je po plaći, uvjetima i popularnosti Team SoloMid uvjerljivo najbolja organizacija u League of Legends esportu. Mi ipak vjerujemo da će G2 Esports s PerkZom na čelu nastaviti dominaciju na europskoj sceni te ostvariti dobre rezultate na međunarodnim natjecanjima. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.