Olić oduševljen hrvatskim draguljem: Dugo nisam vidio takvog igrača

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija do 21 godine je u Karlovcu u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo s vršnjacima iz Portugala izgubila rezultatom 2:0. Golove vrijedne pobjede za goste zabili su Paulo Bernardo u 50. i Carlos Borges u 89. minuti. Portugal je tijekom cijele utakmice bio bolji i zasluženo je slavio.

Ovo je bila izravna borba za prvo mjesto, koje direktno vodi na Europsko prvenstvo koje se igra iduće godine. Portugal se učvrstio na prvom mjestu, a Hrvatska je sada treća s bodom i utakmicom manje od Grčke. Do kraja kvalifikacija Hrvatska igra s Andorom i Grčkom kod kuće.

Olić oduševljen

Nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Olić biranim je riječima govorio o Antonu Matkoviću (18) iz Osijeka, koji je cijelu utakmicu prijetio svojom brzinom: "Dugo nisam vidio igrača s većim potencijalom u napadu. Nakon dugo godina dobili smo nekoga tko ima visinu, brzinu, lijevu i desnu nogu.

Taj momak treba biti pravilno vođen i nadam se da se uz zdravlje, dobru glavu i dobar rad može razviti u vrhunskog napadača. Pratio sam ga kada je igrao za Osijek, ali imati njega na treningu... To je veliki biser hrvatskog nogometa, ali on mora ostati normalan u glavi i shvatiti da ne ide ništa preko noći.

Da će biti uspona i padova, ali da ima sve predispozicije da napravi sjajnu karijeru. Imamo i Crnca koji je otišao u Norwich, napravio je odličan transfer. Nadam se da će ostati zdrav."

Matković je igrao do 66. minute, kada ga je zamijenio Ante Crnac. Osijekov ofenzivac isticao se fizičkom moći i bio je stalna opasnost po protivničku obranu. Matković je rođen u Slavonskom Brodu, a u tamošnjoj Marsoniji je započeo igrati nogomet.

Osijekov dragulj

U Osijekove kadete prešao je u kolovozu 2022. godine, a dosad je za klub skupio 28 nastupa, sedam golova i jednu asistenciju. Prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura. Podsjetimo, drugoplasirane reprezentacije svih skupina rangiraju se po učinku i najbolje tri izborit će direktan plasman na Europsko prvenstvo.

Reprezentacije smještene od četvrtog do devetog mjesta igrat će u doigravanju. Ivica Olić je nakon pobjede protiv Farana upisao i svoj prvi poraz u ulozi izbornika.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.