Olimpijska prvakinja iz Srbije završila karijeru u 27. godini jer ne može na Igre

Foto: Profimedia

JOVANA PREKOVIĆ, osvajačica zlatne olimpijske medalje u karateu na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavila je kraj karijere. Srpska sportašica odluku je objavila putem društvenih mreža i pozvala sve na svoj oproštajni nastup.

"Dragi ljudi, pozivam vas da dođete na moj posljednji meč koji će se održati 12.11. u SRC Šumadija u Aranđelovcu, s početkom u 19 sati", napisala je Jovana. Njen završetak karijere najavila je trenerica Roksanda Atanasov još u veljači jer karate neće biti olimpijski sport na sljedećim Igrama.

"Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvjesno je da ga neće biti ni u Los Angelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo budućnost jer nećemo moći raditi kao što smo dosad. Iz tog razloga postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina natjecateljska karijera završe ove godine", rekla je tada Atanasov.

Karate je imao premijeru kao olimpijski sport u Tokiju. Međunarodni olimpijski odbor tvrdi da razumije frustraciju ljubitelja karatea što tog sporta neće biti u Parizu, ali odluka je donesena još 2019. godine, kada su organizatori pariških Igara predložili četiri nova sporta, a među njima nije bio karate.