Olmissum poveo u finalu protiv Futsal Dinama. Bilo je provokacija i crvenog kartona

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OLMISSUM je pobijedio Futsal Dinamo 2:1 nakon preokreta i poveo 1:0 u finalnoj seriji Prve hrvatske malonogometne lige. Podsjetimo, prva ekipa koja stigne do tri pobjede postat će prvak. Iduća utakmica je već u ponedjeljak, a onda serija seli u Zagreb, gdje se igraju treća i (ako će biti potrebno) četvrta utakmica, i to u Draženovom domu.

Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena kad je Filip Novak sjajno pronašao Luku Perića, a ovaj je zabio za vodstvo. Na 1:1 izjednačio je Duje Kustura, koji je prilikom proslave zaradio žuti karton, pri čemu je, čini se, provocirao Dinamovu klupu. Tu je zaiskrilo.

Naguravanje nakon prekršaja

Dinamo je napravio oštar faul čim je lopta krenula s centra, a u gužvi je Perić dobio crveni karton zbog guranja i unošenja u facu Marku Kuraji. Olmissum nije iskoristio igrača više u naredne dvije minute, ali mu je pobjedu donio Josip Jurlina prekrasnim pogotkom u rašlje.

Do kraja je Dinamo pokušavao s golmanom-igračem. Kreirao je tek jednu pravu šansu, ali Zvonimir Šućur nije dobro pucao i Omišani su obranili domaći teren.