Olmo igrom slučaja konačno može igrati za Barcelonu. Evo kad će debitirati

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je uspjela registrirati Danija Olma nakon što ga je Leipzigu platila 55 milijuna eura te jedan od najboljih igrača ovogodišnjeg Europskog prvenstva može igrati za momčad Hansija Flicka. Mundo Deportivo javlja da će Španjolac biti u Barcinom kadru već u utorak, za utakmicu 3. kola La Lige u gostima kod Rayo Vallecana.

Podsjetimo, Barcelona ima ogromnih problema s ispunjavanjem financijskog fair playa, zbog kojeg nije mogla registrirati nove igrače. Da bi to mogao učiniti, katalonski klub ovog ljeta se riješio Clementa Lengleta, Mikayila Fayea i Vitora Roquea, no plaća Danija Olma i dalje je prelazila Barcin propisani budžet.

Barca iskoristila "sivu zonu" u pravilima

No, na ruku Olmu i Barci išla je ozljeda Andreasa Christensena, koji će izbivati između dva i četiri mjeseca zbog problema s Ahilovom tetivom. Budući da je riječ o težoj ozljedi zbog koje će Danac duže izbivati, vodstvo španjolske lige dopustilo je Barceloni registraciju Olma.

U prijevodu, da se Danac nije ozlijedio te otpao na duže vrijeme, Barca bi se morala riješiti još igrača ili nekog drugog skinuti s A liste da bi Olmo mogao igrati za svoju novu momčad. Nakon što se Christensen oporavi, piše Mundo Deportivo, obojica će moći igrati za prvu momčad jer se u tom slučaju neće retroaktivno ukidati Olmova registracija.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.